Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Vilka spelare får medaljerna?

Jo, i princip alla som förekommit på plan under denna säsong med några få undantag. Sixten gillar ju inte att ändra på sin laguppställning ”i onödan”, vilket gör att medaljörerna blir rätt givna. Arton medaljer delas ut och dessa kommer med största sannolikhet att överlämnas till följande spelare:

Astrit Ajdarevic, Michael Almebäck, Patrik Anttonen, Marcus Astvald, John Alvbåge, Alejandro Bedoya, Nordin Gerzic, Per Johansson, Magnus Kihlberg, Erik Nilsson, Fredrik Nordback, Kim Olsen, Paulinho, Roni Porokara, Robin Staaf, Magnus Wikström, Tommy Wirtanen, Samuel Wowoah

Jag antar här att det är antalet spelade matcher som kvalificerar för medaljtilldelning. Om det i stället (vilket är mindre sannolikt) är antalet minuter på plan som kvalificerar så går en av medaljerna till Bertin Zé på Robin Staafs bekostnad. Men utifrån huvudscenariot (antalet matcher) så blir dessa spelare utan medalj trots att de representerat ÖSK under denna säsong:

Denis Abdulahi, Eric Bassombeng, Anthony Flood, Simon Nurme, Bertin Zé

Jag antar att medaljutdelningen kommer att ske i samband med den sista matchen i Trelleborg. I så fall kanske Kim Olsen får en möjlighet att ansluta. Det vore extra roligt eftersom han har haft en så stor andel i ÖSKs återuppståndelse. Utan Kim i laget hade ÖSK förmodligen åkt ur allsvenskan år 2008.

En brasklapp: Det är ju möjligt (men inte så troligt) att medaljberäkningen görs på grundval av antalet gånger som spelarna förekommit i matchtruppen. Det blir väl inte så stora förändringar men i så fall kommer spelare som Bertin Ze samt målvakterna Simon Nurme och Peter Rosendal att blanda sig i medaljstriden.

Tillägg: Nej, det lär knappast bli någon Kim Olsen på plats om medaljerna delas ut nästa söndag i Trelleborg. Kim der Bombers Vejle spelar nämligen mot Kolding den dagen och danskarna släpper knappast iväg sin bäste målskytt i onödan (8 mål på 13 matcher).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.