Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Lokala kval

Strömtorp slog Sunne och IFK Kumla torskade mot Kungsör. Så kumlingarna får fortsätta minst ett år till i fyran. Latorp åker trots säker seger i kvarkvalserien ner i femman. Dessutom får Adolfsbergs andralag flytta ner till sexan i egenskap av att de var den sämsta åttan i de två div 5-serierna. De hade samma antal poäng som IFK Örebros andralag men betydligt sämre målskillnad. Sedan blir det väl något lag som inte får spela i div 6 nästa år. Det ser ut att bli HOIF lag 2, men där har vi nog redan passerat gränsen för det intressanta.


Idag spelas den sista omgången i de lokala kvalen. Viktigast (eller vad man nu skall kalla det) är IFK Kumlas match i div 3-kvalet. Kumla har fortfarande en liten chans att ta sig till trean. Men då krävs att Kumla slår Kungsör samt att Strömtorp besegras av redan nedflyttade IFK Sunne. Normalt borde Sunne kunna slå Strömtorp, men frågan är hur det står till med motivationen nu när de flyttas ner till fyran.

 

Dessutom möts Latorps IF och Närkes Kil i en kamp om en plats i Närkesfyran. Latorp vinner kvalserien vid hemmavinst eller oavgjort. Latorp och Närkeskil är dock beroende av hur det går för IFK Kumla. Går inte Kumla upp finns det ingen plats kvar i fyran, vilket innebär att det inte finns någon plats att kvalspela om. Kanske en viss tröst för ÖSK Söder som var med och kämpade om den kvalplats som Latorp i slutändan lade beslag på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.