Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Svartvit fotboll den 3. oktober

ÖSKs A-trupp sitter vid det här laget i en buss på väg mot Hisingen. Någonstans i höjd med Alingsås kommer man att göra ett uppehåll för att sträcka på fotbollsbenen och mjuka upp inför kvällens möte på Rambergsvallen.

Talangerna åker till Akalla för att försöka se till att fortsättningen av hösten inte blir så kvalfylld. Förutsättningarna att ta poäng av seriesegrarna Akropolis är inte så stora utan laget får förmodligen förlita sig på att någon av de andra matcherna går lagets väg.

I div 8 skall en två gånger regnuppskjuten match mot Vivalla Stars IF avgöras. ÖSK mönstrar ett lag från sin pojkallsvenska trupp. Hur hemmalaget gör är okänt, men troligt är väl att deras lag kommer att ha vissa likheter med deras div 6-lag. Matchen spelas på Lundby IP kl. 15:00.

P15 har sin första matchen i det regionala A-slutspelet på programmet. Olyckligtvis spelas matchen på bästa ÖSK-tid. Avspark sker nämligen kl. 18:15 på Behrn Arena, dit matchen flyttats på grund av att Ekäng används för Thomas Nordahl Cup.

På Ekäng/Navet samt Rosta Gärde avgörs som sagt finaldagen av Thomas Nordahl Cup.  A-slutspelsmatcher spelas med deltagande av svartvita lag i följande klasser:

P14/15: 12:10 IK Sturehov – ÖSK P95 (semifinal)
P13: 11:20 ÖSK1 – Adolfsberg/Trosa (kvartsfinal)
P12: 12:10 ÖSK – Gideonsberg/Yxhult (kvartsfinal)

Intressantast är väl matchen i klass P13, där ÖSKarna igår gick fram som en ångvält i gruppspelet. Deras 36 gjorda mål men inga insläppta på tre matcher är det inte så många som slår. Nu återstår att se om spelstyrkan även räcker till när de ställs mot starkare lag.

I alla fall indirekt intresse för ÖSKare har div 2-kvalet där den andra matchen i den första kvalomgången spelas idag. Det är Örebro Syrianska som på Örnsro möter Spårvägen kl. 15:00. Går det riktigt illa för ÖSK Ungdom i den sista omgången av div 2, så kommer man i omgång 2 av kvalspelet att få möta segraren i den matchen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.