Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Svartvit fotboll den 26. september

Idag är det två dagar före match så A-truppen tränar inte.

På diverse andra arenor fortsätter avvecklingsarbetena på årets fotbollssäsong.

ÖSKs pojkallsvenska lag spelar årets sista match i grundserien. På Ekängs konstgräs tar man emot Karlstad BK kl 15:00. Idag är det bara vinst som gäller eftersom detta är vad som krävs för att gå vidare till slutspelet mot elitserielagen. Problemet är bara att Carlstad United har tagit lika många poäng men har en fyra mål bättre målskillnad och dessutom har de gjort fler mål. CU spelar hemma mot Degerfors, vilket bör vara en svårare motståndare än den ÖSKarna ställs emot. För avancemang krävs att ÖSK i sin match spelar ihop till en målskillnad som är fem mål bättre den som CU förmår uppnå mot Degerfors. Inte helt omöjligt, men nästan.


ÖSK Söders andralag spelar sin sista match för året mot IK Sturehovs dito. Söderkillarna har skärpt till sig under hösten och klarat fortsatt spel i div 7 även nästa år. Grannarna från Sörbyvallen har under den senaste veckan haft ett minst sagt digert spelprogram. På grund av ett antal bortregnade matchdagar har laget sedan (och inklusive) förra söndagen redan hunnit med att spela fyra matcher och det här blir alltså den femte. Tala om slutspurt. På spel står egentligen ingenting annat än att kunna komma före det andra laget i sluttabellen. Matchen spelas på Sörbyvallen plan B med avspark kl. 12:00.

Resultat: Söderkillarna vann årets sista match med 3-1 och gick därmed om både Sturehov och Hovsta i den slutliga tabellen. Bra jobbat, grabbar. Dagens målgörare var Kalle Ardeman med två och Faris Veskovic med ett mål. Både två är födda 1993, vilket visar att det finns gott hopp om återväxten i truppen.


Klockan 12:00 börjar även P15:s möte med Karlslund i den lokala serien på Karlslunds Arena.
Resultat: P15:s andralag vann matchen mot Karlslund med 3 mot någonting (oklart hur många). Tarik Benca gjorde alla tre målen.


Jag brukar normalt inte gå längre ned i åldersklasserna, men idag vill jag även notera en tidig seriefinal i klass P13 Elit. Det är ÖSKs lag som möter BK Forward kl. 11:00 på Ekäng. Båda lagen har tagit 34 poäng och även om det återstår någon hängmatch, så bli nog segraren i dagens match även seriesegrare.


I Superettan spelar Ljungskile på hemmaplan mot Hammarby. Dags för fler mål- eller assistpoäng för Erik Nilsson?
Resultat: Ljungskile spelade oavgjort 2-2 mot Hammarby. Det finns inga anteckningar på förbundets sida om Erik förutom att han blev utbytt i den 90:e minuten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.