Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Det börjar bli tajt för Karlslund

KIFarna fick inte med sig några önskeresultat i den senaste div 2-omgången, även om det länge så positivt ut. Med fem minuter kvar i deras match mot Värmdö gjorde motståndarna mål och ”berövade” KIF på två väldigt värdefulla poäng. Och med tre minuter kvar i Visby gjorde Gute sitt andra mål i matchen mot Nyköping och gav på så sätt jagande Gute två poäng till i slutstriden. Om det inte varit för dessa två sena mål hade seriens nedflyttningsplatser i princip redan varit utdelade. Tack vare en sexpoängsledning och sin överlägsna målskillnad hade KIF i alla fall säkrat en kvalplats. Men så gick det nu inte. KIFs ledning före Gute är därför bara två poäng. En ledning som kan utraderas om Gute vinner en av sina två återstående matcher – om inte KIF förmår att hålla poängmässigt jämna steg.

Nyckeln till fortsatt spel för KIF håller ÖSK Ungdom delvis i. De har nämligen Gute som motståndare på Behrn Arena på lördag. Vinst i den matchen och ÖSKs talanger har definitivt säkrat fortsatt div 2-spel. ÖSKarnas form har dock varit rätt usel på slutet. En vinst och fyra förluster på de senaste fem matcherna är inget bra facit – speciellt som vinsten kom mot jumbolaget Vallentuna. Gute är dock seriens sämsta bortalag med en vinst, en oavgjord och åtta förluster på bortakontot i år. Ett lag med den statistiken borde väl ett normalspelande ÖSK kunna besegra.

Vid en eventuell ÖSK-vinst behöver KIF en poäng till i någon av sina två avslutande matcher (Farsta borta och räddningsplankan Enskede hemma i sista omgången). Det borde man klara, tycker jag. Gute har City hemma i sin sista match och om de är svaga borta, så har det gått rätt bra för dem på deras urusla hemmaplan (5-3-2).  Räkna med Gutevinst.

Om Karlslund till slut tar hand om kvalplatsen kan vi kanske få se fram emot ett intressant örebroderby, när div 2-biljetten skall delas ut. För det är nog så att det blir antingen Rynninge eller Örebro Syrianska som tar andraplatsen i div 3 Västra Svealand. De kommer i så fall att matchas mot tvåan i div 3 Östra Svealand. Segraren i den första kvalomgången ställs sedan mot kvallaget från div 2 Södra Svealand.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.