Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Svartvit fotboll den 12. september

A-laget spelar bortamatch mot Djurgårdens IF på Stockholms Stadion. Avspark kl. 16:30

ÖSK Söder drabbades av ett bakslag i veckan eftersom segern mot Sköllersta underkändes på grund av att man använt sig av en otillåten spelare. Resultatet blev tre poäng mindre i tabellen och en målskillnad som hastigt men mindre lustigt försämrades med 4 mål. Närmare detaljer i ärendet är än så länge ej kända. Beträffande den bakomliggande orsaken, se Claes Ardemans två kommentarer.

Detta gör att dagens match mot Öfvre Adolfsberg blir ändå viktigare. Öfvre ligger nu tre poäng före i tabellen och har dessutom en något bättre målskillnad. Seger krävs för att Söder skall ha en realistisk möjlighet att hålla sig kvar i fyran. ÖSK Ungom hade en välmatad avbytarbänk i gårdagens match mot Vallentuna. Detta bör innebära att det finns ett gäng spelsugna förstärkningar att kasta in om det skulle behövas. Ödesmatchen spelas på Ekängs konstgräs kl. 15:00.

I superettan är ÖSKs två utlånade poängmaskiner Erik Nilsson och Robin Staaf i spel. Ljungskile möter Assyriska på hemmaplan medan Ängelholm spelar borta mot Falkenberg.

2 kommentarer – kommentera

ardeman

Spelare som inte är EU/EES-medborgare och som befinner sig
i landet tillfälligt av andra skäl än att spela fotboll kan medges speltillstånd som amatör. En sådan spelare, som vistas i landet för en period av som mest ett år med stöd av migrationsverkets regler rörande viseringsfritt besök eller uppehållstillstånd för besök eller tidsbegränsat visum, kan representera endast en förening under den tid spelaren har rätt att vistas i landet.

ardeman

4.2 Beslutandeorgans egna initiativ
När särskilda skäl föreligger får behörigt beslutande organ på eget initiativ ta upp ärende om tävlingsbestraffning till prövning oavsett när och på vilket sätt detta kommit till organets kännedom.
Ändring av matchpoäng och målresultat kan inte göras senare än 14 dagar efter tävlingens sista match. Undantag kan göras om särskilda skäl föreligger eller om handläggningen av ett sådant ärende påbörjats senast fem dagar efter tävlingens sista match.

Nyheter 2010:
Turister som spelar fotboll i Sverige 3 kap 11 §
Turister från icke EU/EES-länder som befinner sig tillfälligt i Sverige och som vill spela amatörfotboll ska endast tillåtas representera en (1) förening under den tid de är i landet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.