Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Svartvit fotboll den 5. september

A-truppen fortsätter sin mikro-semester genom att för andra dagen i rad ha träningsledigt. Det måste kännas ovant.


ÖSK Söders jakt på de poäng som skall ge fortsatt div 4-spel nästa säsong fortsätter. Idag samlas jaktlaget på Björkviksvallen i Hidingsta för en match som börjar kl. 15:00. Att döma av den välmatade avbytarbänken vid gårdagens div 2-match, så finns det möjligheter att förstärka laget på flera punkter. Om det sedan räcker till mot Hidingsta, som gått bra i serien och går upp på tredjeplatsen vid vinst är osäkert.

Viktor Lindqvist har på "gamla dagar" börjat göra mål. I år har det blivit fem division 2-mål och idag gjorde han ett trepoängsmål för ÖSK Söder mot Hidingsta.

Resultat: ÖSK Söder besegrade oddsen och sina motståndare genom att på bortaplan vinna över Hidingsta med 1-0. Målet gjordes av Viktor Lindqvist, för dagen inlånad från talagtruppen (han var avstängd). ÖSK Söder har tagit tillbaka kvalplatsen från Latorp och möter i nästa omgång Öfre Adolfsberg, som ligger på samma antal poäng men har en målskillnad som är något mål bättre.


ÖSK:s P17/PAL-trupp testar bredden genom att efter gårdagens match i pojkallsvenskan idag sända iväg ytterligare två gäng på fotbollsuppdrag. I div 8 möter man serieledande FC Pars 2 på Universitetet kl 12:00.

Resultat: Det blev en knapp förlust mot FC Pars 2. Matchen slutade 3-2 till hemmalaget efter det att de unga ÖSKarna hämtat upp ett 3-0 underläge. Ett bra resultat trots förlusten. Hemmalaget har nämligen gått starkt hela året.


Betydligt längre får P17-laget resa. De skall till Kopparberg för en uppgörelse i P17:s A-slutspel. Den ende som gläds över den bortamatchen torde vara Lukman Murad, eftersom han får bortamötet hemma. Matchen spelas på Olofsvallen kl. 16:00.

Resultat: Det blev förlust med 3-2 i matchen mot Kopparberg.


ÖSKs 95-or har hemmamatch på Ekängs IP i den lokala P15-serien. De möter ett lag med 96:or från BK Forward. Motståndarna ligger sist i serien och bör inte ställa till med några större problem för ett ÖSK-lag, som spetsats med några spelare från det lag som spelar regionalt och som behöver matchträning.

Resultat: 95-orna verkar ha hittat målformen så här på höstkanten. De följde upp förra omgångens 9-0 seger över Adolfsberg genom att vinna med 14-0 över Forwards 96-or.


I en annan del av stan gör Örebros Syrianer och IFK Eskilstuna upp om vem som skall utmana Rynninge om en plats i nästa års div 2-serie. Vid vinst för Syrianerna tar de över direktplatsen, vid vinst för eskilstunalaget tar dessa över  kvalplatsen från syrianerna och vid oavgjort har Rynninge tagit tillbaka direktplatsen och syrianerna får nöja sig med kvalplatsen. Örnsro kl. 16:00

Resultat: Syrianska svarade för en stark prestation när de vände ett 0-2 underläge till en 5-2 vinst. Laget har nu kopplat ett visst grepp om serien och med tre omgångar kvar att spela leder de med en poäng före Rynninge och med fyra tillgodo på IFK Eskilstuna. Det mesta tyder nu på att det blir ett örebrolag som går direkt upp i tvåan och ett annat som får försöka ta sig dit via den besvärliga kvalvägen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.