Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Svartvit fotboll den 14. augusti

A-truppen har träningsledigt idag. Helt enligt tidigare praxis eftersom det är två dagar före match.

ÖSKs 15-åringar börjar höstens ansträngningar i sin regionala serie genom att på hemmaplan ta emot BK Forward. Ett nytt örebroderby således på ungdomssidan. ÖSKarna leder serien överlägset nio poäng före Karlslund. Till Forward är avståndet 11 poäng. Riktigt så överlägset är nog laget egentligen inte, så det kan nog bli en rätt tight tillställning på Ekängs IP. Avspark kl. 15:15


ÖSK Söders andralag ställs kl 12:00 mot Sköllersta IFs andralag i div 7 Mellersta. Det blir en topp-mot-botten match, eftersom Sköllersta är suveräna serieledare och ÖSK Söder ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket. Helt chanslöst är dock laget inte. Vårens match slutade faktiskt med en mycket knapp 3-2 seger för Sköllersta på bortaplan.

Resultat: Killarna från Söder levererade en första klassens sensation (om man nu kan tala om sådana på den här nivån) genom att krossa serieledarna från Sköllersta med hela 6-3. Efter en trevande inledning med underläge två gånger om kom Söders målmaskin igång och ökade på siffrorna allt eftersom matchen framskred. Målgörare var Faris Veskovic (2 ggr), Shazada Akbari, Edvin Almgren, Lennie Muge och Elvir Asic.

Patrik Ingvarsson som tog hand om målvaktsjobbet ryktas ha råkat ut för en fotskada. Hoppas att det inte var så allvarligt.


Utanför ÖSK-sfären men av ett visst intresse ändå är eftermiddagens div 2-möte mellan Karlslund och FC Gute. En ödesmatch för KIFarna som måste vinna för att hålla sig över nedflyttningsstrecket – annars byter man plats med Gute. Läget är svårt för KIF med seriens bäste målskytt Calle Olsson borta på grund av en befarad meniskskada. Som lök på laxen så är dessutom mittfältsdynamon och lagkaptenen Jonas Gredenborn avstängd.

Resultat: KIF anordnade gutekross och vann med 7-1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.