Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Svartvit fotboll den 7. augusti

MATCHDAG idag, vilket väl lär innebära en morgonträning för att stämma av truppens fysiska status. ÖSK har dock ännu inte fått fram något träningsschema för augusti månad på hemsidan, så när denna träning sker är oklart.

Klart är det dock att Malmömatchen börjar kl. 16:00 i eftermiddag. Det verkar som om det regn som tidvis via meterologernas utsagor hotat evenemanget kommer att hålla sig borta. Låt oss hoppas på en publik över 10.000 åskådare (och funktionärer). Malmömatchen förra året drog bara 7.157 personer, så det bör finnas en god chans att ta in några gubbar mot fjolårssnittet.

Cupspelandet fortsätter både i Örebro och Karlstad. Alla ÖSKs lag i Forwardcupen har fortfarande möjligheten att ta sig till A-slutspelet även om det krävs en hel del för de äldre lagen, som ju inte kommit till spel med sina allra starkaste trupper på grund av andra åtaganden. Redan säkra slutspelslag är de två lagen i klass P13, som båda efter två omgångar står på full poäng med säkrat A-slutspel.

I Karlstad behöver P14-laget som deltar i Sverigecupen en vinst (eller att dagens två matcher slutar oavgjort) för att man skall ta sig till A-slutspelet i denna elitturnering.

I Fagersta där PAL-truppen ”uppvisningstränar” möter man kl 15:00 juniorerna från Fagersta Södra IK i en tränings- och uppvisningsmatch.

Tillägg: ÖSK har en del mer eller mindre utlånade spelare i aktion också i dag. I ett västkustderby i Falkenberg möter hemmalaget med den genomsympatiske föredettingen Stefan Rodevåg Ljungskile, som vä hoppas att Erik Nilssons magiska vänsterfot skall visa vägen till en trepoängare och ett visst häng på den den övre kvalplatsen. FFF jobbar på att undvika den undre.

I Ängelholm skall poängmaskinen Robin Staaf göra sin första match för höstens hemmapublik, då Degerfors IF kommer på besök. Förhoppningsvis känner sig Robin frisk och fräsch efter göteborgsbesöket i veckan som var. Apropos Degerfors kommer nästa års ÖSK-förvärv och Degens för tillfället utlånade mittfältare Emil Berger att göra div 1-debut för Carlstad United, då seriejumbon möter serieledande Hammarby TFF på Söderstadion.

1 kommentar – kommentera

Jan Sundelius

ÖSK:s pojkallsvenska lag vann matchen mot Fagersta med 1-0 efter 0-0 i halvtid. Målskytt: Lukman Murad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.