Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Svartvit fotboll den 11. juni

ÖSK Söder åker ut till Lanna ikväll för att möte Lekebergs IF på Vretalund. En match som för båda lagen har mer eller mindre karaktären av måstematch. Mer för Söder som återgått till tidigare års ovana att lägga sig i botten under vårsäsongen. Mindre men ändå för Lekeberg, som bara ligger tre poäng från kval- och nedflyttningsplatserna.

Söder gjorde en bra match (allting är som bekant relativt) förra veckan, men förlorade lite oturligt mot Öfre. Ryktet säger att laget kan komma till spel med någon eller några förstärkningar till kvällens match. Det handlar i så fall om sommarlediga föredettingar som ger sitt gamla lag ett handtag. Närmast spel lär Jonathan ”Jotta” Åström vara. Han har ju redan hunnit med att rycka in vid något tillfälle tidigare under säsongen.

Lekeberg brukar varje år nämnas som en kandidat för vidare avancemang till div 3 utan att för den sakens skull klara av att vara med och utmana på allvar. Året har så här långt varit en besvikelse och laget riskerar att vid en förlust i kväll dras in på allvar i kampen vid det undre strecket. I truppen har man några spelare med ett förflutet i Talangtruppen och i ÖSK Söder.

Resultat: ÖSK Söder förlorade kvällens med siffrorna 3-2. Sett till spelet var det väl inte så mycket att säga om resultatet. Hemmalaget hade det mesta av spelet, var tyngre och något mer välorganiserade. ÖSK Söder å sin sida hade inte bollstudsarna med sig och brände några väldigt öppna målchanser. Det började bra för gästerna när ÖSK tog ledningen redan i den 6:e minuten genom Shazada ”Shaze” Akbari. Laget dominerade sedan spelmässigt under den första kvarten och hade ett utmärkt tillfälle att öka på ledningen, men bollen slogs utanför ur ett riktigt bra läge. Efterhand tog sig Lekeberg in i matchen och mot slutet av halvleken var vär frågan närmast om ÖSK skulle kunna gå till halvtidsvila i ledning eller ej. Det gjorde man inte eftersom kvitteringen kom med fem minuter kvar.

Den andra halvleken blev på sätt och vis en kopia av den första. Söder öppnade starkt och efter två minuter styr Kevin Larsson ett inspel från Shaze i insidan av stolpen, men tyvärr med studs åt fel håll. Erik Nyströmer gör 2-1 för Lekeberg efter en timme och 3-1 målet kommer en kvar senare. Nyinbytte och pigge Faris Veskovic får in en kvitteringsboll med fem minuter kvar. ÖSK pressar hårt för att få in en enpoängsboll, men hemmalaget står emot bra.

Bra i ÖSK Söder var som vanligt målvakten Maravilha Kimenga, Johan Bolin stoppade mycket från sin mittbacksposition. Kevin Larsson var med i princip överallt och gör nästan alltid något vettigt med bollen då den passerar hans fötter. Spetsigast i avfallet var Shazade Akbari. Övriga resultat gick inte Söders väg denna kväll och trion i botten: Latorp, Söder och Glanshammar börjar nu se ut att vara på väg att bli isolerade.

Shazade Akbaris och Faris Veskovics mål räckte inte till någon poäng denna regniga kväll på Vretalund.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.