Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Länsderby och toppmatch i kväll

Kväll.
Matchen slutar oavgjord efter en slutforcering av City. Bissarna skaffade sig en 2-0 ledning redan efter 10 minuter och hemmalaget gjorde sina två mål under matchens sista 10 minuter. Resultatet innebär att City går upp på delad förstaplats med 8 poäng men med ett mål sämre målskillnad än Enskede. Bissarna plockar några placeringar i mitten av tabellen och ligger nu en poäng efter ÖSK Ungdom.

Notabelt för den här jämna och ovissa serien är att efter fyra omgångar så finns det inget lag som vunnit mer än två matcher. Allt kan således fortfarande hända och kommer säkert också att göra det.

ÖSK Ungdom möter i sin nästa match Nyköpings BIS på bortaplan.

Eftermiddag.
I kväll spelas den sista matchen i Södra Svealandtvåans fjärde omgång. På Tunavallen tar Eskilstuna City emot Bissarna från Nyköping. En match där inte bara länsprestige står på spel utan även möjligheten till en placering som etta i serien. Båda lagen kan faktiskt ta förstaplatsen, även om det för nyköpingslagets krävs en hel del för att man skall lyckas. Om Eskilstuna City vinner är ledarbytet klart. Den nuvarande ettan Enskede distanseras med två poäng.

För Bissarna är det något knepigare. De landar vid en eventuell vinst på samma poäng som Enskede, men de behöver bättra på målskillnaden med tre mål för att kunna klämma sig förbi. Det är nog inte så troligt, att City släpper till så pass mycket.

Mitt tips faller på Peders Ståhls gäng. De bör ha anfallskraft nog för att kunna ta sig igenom Bissarnas försvar. Ett försvar som i och för sig verkar vara rätt så tätt med endast ett insläppt mål på tre matcher. Å andra sidan har man inte klarat av att göra mer än två totalt under samma tid, så anfallsverksamheten verkar inte vara lika kompetent.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.