Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Poäng för Söder

ÖSK Söder inledde div 4-säsongen genom att dela poäng med Latorp i en svängig kvällsmatch på Karlslunds Arena. Svängig såtillvida att båda lagen hann med att hålla ledningen för att sedan tappa den igen. Om själva spelet svängde det inte så mycket. Latorp tog ledningen på ett fruktansvärt volleyskott långt utifrån plan efter hörna. Claus Pedersen i örebromålet var chanslös. Latorp var också det starkare laget under första halvlek och försökte oftast att sätta löpbollar bakom ÖSKs backlinje. Dock utan märkbara  resultat.

I andra halvlek kom ÖSKs spel bättre till sin rätt. Inbytte vänsterbräddaren Shazade Akbari sköt ett hårt skott med bra skruv mot ena stolpen långt utifrån kanten till 1-1. Latorp hävdar att det rörde sig om ett självmål och det är nog tänkbart att skottet tog i stolpen och sedan studsade in via målvakten. Snyggt var det hur som helst.

ÖSK tog sedan ledningen efter en rörig situation framför Latorps mål. Denis Gerzic hyllades efter ledningsmålet, men Latorp hävdar (i NA) att det rörde sig om ytterligare ett självmål. Må så vara men i så fall var det nog ändå Denis, som låg bakom det.

ÖSK såg sedan ut att kunna spela hem en trepoängare, men med ungefär 10 minuter kvar sprang en latorpare igenom efter ett missförstånd i ÖSKs backlinje och kunde ensam med Claus utjämna till 2-2. Ett på det hela taget rättvist resultat sett till målchanser och spelfördelning.

Bra insatser i Söder stod mittbacklippan Johan Bolin för. Det var nog hans första match för året efter försäsongens knäproblem, men det märktes inte. Kevin Larsson, som återvände till sin gamla hemmaplan, var väldigt idog och klok på mittfältet – väldigt bra tyckte den församlade läktarexpertisen. ÖSKs anfallsspel såg klart bättre ut efter det att den irrationelle Shazade Akbari bytts in.

3 kommentarer – kommentera

Crille N

Hallå. Har någon start 11 från söders match? O vilka som satt på bänken?

Mvh Crille.

Ficedula hypoleuca

Med reservation för eventuella felaktigheter. Oftast såg uppställning mer ut som 4-5-1 eller möjligen 4-2-3-1 med Kevin och Deniz defensivt på mittfältet.

Målvakt: Claus Pedersen (*)
Backar: oidentifierad, Johan Bolin (*) Pontus Gustafsson (46, *), Aimé Elloh
Mittfält: Kevin Larsson (*), Iman Shams, Denis Gerzic
Anfall: Benny Guldfot, Faris Vescovic, Andre Almstedt-Molnar (*)

Bänk: Shamym (46) och Shazada Akbari, Robin Suarez, målvakt (?)

(*) = tillhör talangtruppen

Komplettera/korrigera gärna – jag kan ha missat någon/något. Speciellt nyfiken är jag på vem den lille ettrige högerbacken, som var rätt så duktig, är.

Ardeman

H.back Samuell Alan
Även Bänk: Joel Andersson, Mick Lund-Hellsing

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.