Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Div 4 startar

Den intressantaste serien för de verkliga fotbollsentusiasterna i Närke startar i kväll. Det handlar alltså om vår lokala div 4-serie, där 5 matcher står på programmet. Den sjätte är faktiskt redan avklarad. Tidigare i veckan besegrade nämligen Karlslunds nyuppflyttade talanglag Karlslunds FF förortslaget Öfre Adolfsberg med 2-1. Beträffande de sistnämnda har de fått ett sent ankommet nyförvärv. Christopher Kihlgård, förra året i talangtruppen utan att riktigt slå igenom, kommer i år att spela för Öfre. För två år sedan vann han fyrans skytteliga så motståndarförsvararna är härmed förvarnade.

ÖSK Söder, som inte träningsmatchat speciellt mycket eller framgångsrikt spelar sin första hemmamatch på Karlslunds Arena där man tar emot Latorps IF. Om inte annat blir det ett utmärkt tillfälle för ÖSKs fotbollsspioner att kartlägga den blivande motståndaren i distriktscupen. Söders chanser ser väl inte så bra ut om det inte är så att man får ner några starka namn från farmarbröderna i talangtruppen. Vilket i sin tur delvis är beroende av vilka spelare som ÖSKs A-lag anser sig kunna avvara till talangernas div 2-match borta mot FC Gute. Allt hänger ihop så att säga. Reglerna för farmarverksamheten säger, att alla spelare i det högre placerade laget (alltså div 2-laget ÖSK Ungdom) med undantag för de spelare som ingick i startelvan vid den senaste seriematchen har möjlighet att spela för ÖSK Söder.

En intressant match är definitivt östernärkesderbyt mellan nyuppflyttade och på sätt och vis ÖSK -tränade (firma Dahlqvist & Pelgander) Hidingsta och nedflyttade Sköllersta. Hidingsta har gjort en hel del intressanta värvningar under vintern och förra årets DM-vinnare Sköllersta har behållit de flesta av sina trots divisionsförlusten. Helt klart en match där det inte bara handlar om tre poäng utan också om en hel del prestige. Enligt uppgift kommer man att spela på gräs på Björkviksvallen.

IFK Kumla mot Lekeberg är en annan match som intresserar. Med tanke på den värvningskampanj som Kumla kört under vintern och som bland annat resulterat i ett kap i form av Christian Söderberg som spelat i Superettan med GIF Sundsvall. En annan hemvändare är Robin Rosén som är tillbaka efter ett år (eller två?) i USA. Att Kumla blir farliga är helt klart –  frågan är bara hur farliga?

ÖSK Söder – Latorps IF
Karlslunds Arena 23.4 kl. 19:30

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.