Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Nya tag i TV-branchen

Idag blev det klart, att det blir MTG-koncernen med Viasatkanalerna som från och med i höst tar över sändningarna av Premier League fotbollen. Förlorare är TV4/Canal Plus som tappar motsvarande rättigheter. Viasat kommer således att fortsättningsvis sända både Champions och Premier League.

För Canal Plus återstår bara att bita i det sure äpplet och försöka vara konstruktiva med vad man har kvar. Vilket i första hand är Allsvenskan och den spanska ligan. Sändningarna från båda dessa ligor kommer från och med (?), att bara visas i Canal Plus Sport. Inga ”frivisningar” i TV 4 resp TV4 Sport fortsättningsvis, verkar det som. La liga kan man säkert flytta över redan i höst. Hur man gör med allsvenskan är väl mera oklart. Man har ju de som redan betalt säsongskortet att tänka på.

Positivt (förmodligen) i sammanhanget är att det verkar som om man slopar säsongskortet. Till Resumé säger Canal Plus vd Jonas Eriksson, att allsvenskans samtliga matcher kommer att visas exklusivt i kanalen. Det är klart – det behövs en hel del för att fylla upp efter tappet av Premier League.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.