Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Klart med tränare för ÖSK Söder

Kim Kitambala

ÖSK Söder har vanligtvis rätt svårt att få till det på tränarsidan. Ofta har det tagit lång tid innan man fått någon på plats. I år är det dock fixat relativt snabbt. Ordförande Christer Malm skriver i lagets gästbok att den nya tränaren heter Kimenga Kim Kitambala. Sin tränardebut gör han på Behrn Arena (som sig bör) efter det att ÖSK spelat klart mot Åtvidaberg.

Kitambala lär ha en bakgrund i Örebro, men har varit runt en del. Närmast kommer han från norrköpingslaget IF Sylvia, där han ansvarat för det juniorlag som spelat i juniorallsvenskan. Enligt uppgift har han en hyfsad teoretisk grund att stå på med en steg 3-utbildning i bagaget, vilket i det nya systement motsvarar nivån Advanced.

Förra säsongen var det Jonas Karlberg som var huvudansvarig för ÖSKs Söders A-lag. Riktigt vad detta betyder för hans del har jag tyvärr inte riktigt koll på (än). Men såvitt jag vet blir han kvar i klubben med något förändrat ansvar. Men på den punkten kan jag ha fel. Om någon av mina läsare vet bättre, så lägg gärna till en kommentar.

3 kommentarer – kommentera

Gabbe

Jag önskar Kimenga lycka till!! Tung förlust för Norrköping… Kimenga har tagit fram spelare som han har tagit till Aston Villa för proträningar!! Ett mkt bra drag av ÖSK

Lycka till!!!

CA

Söder 2 har tackat nej till div 6. Latorp 2 har fått förfrågan att ersätta och enligt deras hemsida tackat ja till platsen. Någon som vet varför söder tackat NEJ?

Ficedula hypoleuca

Samma fråga har kommit upp i ÖSK Söders gästbok. Uppenbarligen handlar det om ett dubbelt resursproblem – det saknas både pengar och ledare. Man skriver nämligen:

Hans-Åke Styrelsen [Anmäl detta inlägg]
Datum: 2010-01-27 20:46

Att spela i div. 6 kostar pengar, mycket pengar.
Förutom pengaproblem så har vi också svårt att få tag i ledare och spelare till div. 6 laget därför har vi tackat nej.

Vi har provat alla utvägar men intresset har varit svalt.
Vi har forfarande en möjlighet att få spela i div 7, men skall vi göra det så måste vi veta vem som kan ta hand om laget och hur det skall finansieras.

Finns det någon som har ett bra förslag så är vi villiga att lyssna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.