Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Thörner om IFK Kumla

Bengt Thörner förfasar sig över IFK Kumlas fotbollsmässiga kräftgång.

Thörners tankar: Kom fram ur anonymiteten, IFK Kumla!

Visserligen spelar IFK Kumla i år i den intressanta Närkesfyran tillsammans med bland annat ÖSK Söder, men det har gått rätt trögt för laget efter det att man lämnade Västrasvealandstrean. Men så blir det ofta då lagen trillar ner något pinnhål i det nationella seriesystemet. Gamlingarna slutar och lovande yngre spelare värvas över till klubbar högre upp. Men ur nedflyttningsaskan brukar det oftast uppstå ett nytt lag med nya fräscha talanger som aldrig fått chansen om allt blivit vid det gamla. En fotbollens skinnömsning om man så vill.

Nu kommer det ju att bli konstgräs på Idrottsparken och IFK har en bra ungdomsverksamhet och är rekryteringsmässigt ohotade i närområdet, så det är säkert bara en tidsfråga innan de kommer att tvinga lirarna i Öfre Adolfsberg att bita i gräset.

För övrigt torde fotbollsbesvikelsen vara större i distriktets norra delar, där man verkligen kan tala om uteblivna framgångar. Noras bästa lag (om det finns mer än ett) ligger sist i div 5 och i Lindesberg, som trots allt är en rätt stor (relativt sett) kommun hittar man de bästa lagen i norrsexan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.