Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Mysteriet i Västerås

För en knapp månad sedan gjorde jag en O-T utvikning kring Mysteriet i Eskilstuna. Trots stadens storlek sladdar den stadens bästa fotbollslag i botten av div 2-tabellen. Riktigt lika illa är det inte i Västerås, men inte långt ifrån. Stans bästa fotbollslag är Västerås SK och dem hittar man i div 1 ungefär i jämnhöjd med lag som Forward och Karlslund. Senaste fick man stryk av jumbolaget Skellefteå FF. Inte så bra för Sveriges femte största stad. (Man har ungefär 10.000 innevånare än vad vi har här i Örebro).

Men det verkar inte finnas resurser (eller om det är kunnandet som brister) ens att få upp VSK i Superettan igen. Varje år så satsas det på spelarförvärv och varje år faller laget platt till marken, när det blir dags att spela om seriepoängen.

I stan finns från och med i år ytterligare div 1 lag. Det är Syrianska Kerburan som tagit steget upp till den lägsta elitserien. I tvåan har man två lag, Västerås IK och Skiljebo SK, men i div 3 är det tomt. De lag som spelat där under de senaste åren som Franke, IFK Västerås och BK30 har alla åkt ur och inte lyckats ta sig upp igen. Västmanlandsfyran vanns förra året av Kungsör. Ett lag som i år ligger på jumboplatsen i div 3 Västra Svealand. Så div 4-lagen verkar inte heller vara så bra. Fast i årets serie är det i alla fall Franke, som verkar vara på väg att ta steget upp till trean igen. De leder med sex poäng vid seriens halvtidsmarkering.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.