Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Missad Söderchans

ÖSK Söder har haft ett guldläge att rycka till sig en serieledning med två matcher tillgodo på de två ledande div 4-lagen Bosna 92 och Vretstorp. De tre poäng laget låg efter borde ha kunnat omvandlas till ett trepoängsförsprång eftersom på programmet stod möten med bottenlagen Laxå och HOIF.

Men Söderkillarna kunde inte utnyttja den möjligheten. Efter en bortaförlust med 2-0 mot Laxå blev det igår en ny förlust. HOIF, som ännu inte hade vunnit någon match besegrade ett ungt Söderlag med 2-1 på Behrn Arena. Slutresultatet var inte orättvist även om oavgjort kanske bättre motsvarat spelfördelningen.

Nåväl, man kan från ÖSK Söders sida i alla fall trösta sig med att man fortfarande har häng på täten. De två senaste säsongerna har man vid den här tiden på året återfunnits på nedflyttningsplats. Så årets resultat så hör långt innebär trots allt ett ordentligt språng framåt prestationsmässigt (2009-06-16).

Tillägg (09-06-17): Fast sedan gick både Vretstorp (mot Ervalla) och Bosna 92 (mot Eker) och förlorade sina matcher. Så nu ligger ÖSK Söder tre poäng efter igen, men man har en match tillgodo. Den spelas mot Latorps IF på Björkvallen den 23 juni. Efter den senaste omgången är det Latorp, som ligger på den nedre kvalplatser. Med tanke på de senaste två resultaten för ÖSK Söders del är det frågan om detta är bra eller dåligt. Helt klart måste man skärpa sig spelmässigt. Dessutom är det väl tveksamt om man kommer att kunna låna in några spelare från talangtruppen eftersom de går på en kortare fotbollssemester efter kvällens match mot Örebro Syrianska.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.