Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Seriestarten i år jämfört med förra året

Rent instinktivt känns det väl som om årets seriespel startat betydligt bättre än vad som var fallet förra året. Men egentligen är skillnaden inte alls så stor. Förra året hade ÖSK efter 6 omgångar spelat ihop hyfsade 8 poäng. I år har det blivit 9 stycken.

Detta förhållande gäller faktiskt även om man jämför hur laget presterat motståndare för motståndare i stället för omgång för omgång. Den jämförelsen är ju inte helt klockren, eftersom tre lag har åkt ur serien och tre andra har tillkommit. Man jag låter de nya ersätta de gamla. Så stor skillnad blir det inte.

Även på avdelningen för gjorda mål är skillnaden marginell. Omgång för omgång hade laget efter sex omgångar förra året gjort fyra mål – i år har man gjort fem. Jämför man målgörandet lag för lag, så var år 2008 faktiskt bättre. Då hade laget gjort 6 mål medan vi mot motsvarande motståndare i år bara gjort 5. Bättre är det i avdelningen för insläppta mål. Där handlar det om 4 insläppta mål mot fjolårets 6 (båda sorternas jämförelse).

Fjolårets stora svacka inleddes först i den sjunde omgången med en förlust mot Halmstad BK. Sedan blev det bara en poäng fram till besöket i Ljungskile efter den hemska AIK-matchen på Behrn Arena. Resultatraden Halmstad (h) 0-1,  Norrköping (b) 0-0, Malmö (h) 0-3, Helsingborg (b) 0-1, GAIS (b) 0-3 och AIK (h) 1-4 eller totalt 1 poäng och målskillnaden 1-12 på sex matcher var mycket svag.

Match-för-match jämförelsen blir för övrigt inte så lätt att matcha under de tre närmaste omgångarna. I de tre matcherna Gefle (b), Hammarby (h) och GAIS (h) tog ÖSK förra året sju poäng efter vinster mot Gefle och GAIS samt oavgjort mot Hammarby. Tar vi 7 poäng i dessa matcher även i år kommer jag att vara nöjd.

Sammanställningen, som jag tänkt fylla på kontinuerligt, finner man i kolumnen till höger genom att klicka på 2009 jämfört med 2008.

0 kommentarer – kommentera

ÖSKare i exil

Intressant

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.