Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Svenska Cupen – Sveriges minst populära fotbollsturnering?

Svenska Cupen har just börjat locka fotbollstörstande åskådare till de vårsura gräs- och grusplaner. Nej visst ja, det gör den inte. Det faktum att Svenska Cupen spelas lyckas de flesta förtränga med gott resultat. Så här långt med nästan två omgångar färdigspelade så ser det så här ut i publikligans topp resp. botten.

1. IFK Klagshamn – IF Limhamn Bunkeflo  0-2  419 åskådare
2. Lunds BK – Landskrona BoIS  0 – 1  350 åskådare
3. IK Gauthiod – Qviding FIF  0 – 4   325 åskådare
.
x. IFK Umeå – IFK Luleå  1 – 4  43 åskådare
x. Växjö Norra IF – IFK Hässleholm  0 – 4  40 åskådare
x. Slottsskogen/Godhem IF – IK Gauthiod  0 – 5  30 åskådare

Om man kunde se till att hemmalaget vann skulle man kanske kunna locka fler åskådare. Annars verkar det som om det inte så överraskade är lokalderbyna som lockar flest även om jag har svårt att förstå varför matchen mellan Klagshamn och Limhamn/Bunkeflo drog så pass mycket publik. Att mötet mellan Lund och Landskrona gjorde det är lättare att förstå. Det finns nog en kärntrupp med fotbollssupportrar i Landskrona och resan till Lund är inte speciellt lång. I den andra omgången återstår bland annat den uppskjutna matchen mellan Dalkurd och Sirius (spelas i morgon). Den har nog potential att locka en hel del åskådare.

Men allt detta var egentligen bara en inledning till det jag egentligen hade tänkt skriva om. Nämligen kvalet till nästa års svenska cupspel. Örebrodistriket har förmodligen två platser tillgängliga förutom ÖSKs. Exakt hur många man får vet man inte förrän i höst. Det har visst med antalet aktiva fotbolssspelare i resp. distrikt att göra. Här i distriktet spelar man en utslagsturnering för att bestämma vilka lag som skall få de åtrådda platserna. Årets kvalificeringsspel har nu lottats (för nästa års cup) och det är hela fem (!) lag som anmält sig.

I kvartsfinalen spelar Bobby BK (div 6) mot Örebro Syrianska.

I den ena semifinalen får segraren i denna match finna sig i att bli utslagen av BK Forward
I den andra semifinalen möts Karlslunds IF och IK Rynninge.

Final blir det bara om distriktskvoten reduceras till ett lag.

Egentligen är det synd att inte ÖSK gör som Hammarby och låter sitt utvecklingslag vara med i denna turnering. Med lite tur och en viss portion skicklighet skulle de nog kunna kvalificera sig mot det här motståndet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.