Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Svenska Cupen

Den första omgången (om man bortser från ”kvalet”)  av Svenska Cupen skulle ha spelats klart idag. Nytt för året är ju förbundets strävan att hålla ihop arrangemangen till dedikerade cupdagar. Nu blev det ändå inte så sammanhållet. En del matcher spelades igår och några har senarelagts.

Av intresse från den här horisonten är att notera att Forward slog KB Karlskoga med 2-0. Inte direkt övertygande siffror, men en seger är ju alltid en seger och Forward är i alla fall vidare till nästa omgång. Karlslund skulle enligt spelplanen ha mött IFK Ölme som igår. Men matchen inställdes på grund av att man inte kunde finna någon spelbar plan i Kristinehamn. Något märkligt faktiskt med tanke på att det finns en inomhushall med godkända mått i stan. Men den kanske var upptagen för annan verksamhet.

Degerfors, som visserligen inte hör till Örebro Läns Fotbollförbund, men som ändå intresserar, förlorade överraskande mot Skövde AIK. Ett annat värmlandslag är Karlstad BK, som ju spelar i ÖSK Ungdoms serie div 3 Västra Svealand. De gick vidare från kvalet, men mötte idag övermäktigt motstånd i form av nyuppflyttade Superettlaget FC Trollhättan. Förlusten skrevs till 2-7  för KBK.

Bland de senarelagda matcherna finns Dalkurd mot Sirius. Den spelas först på fredag och har ett visst intresse för ÖSK. Även bortsett från att båda lagen innehåller spelare, som representerat ÖSK under senare år. ÖSK Ungdom har nämligen en inplanerad träningsmatch mot Dalkurd dagen efter. Återstår att se vad som händer med den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.