Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Svenska Cupen – kvalomgången

Det är inte bara Fastighetsbyrån-Cup som spelat klart sin första omgång i helgen. Detsamma gäller Svenska Cupen som nu är färdigspelad och klar. Vi hade inga distriktslag inblandade i denna omgång, men det spelades ändå några matcher med ett visst intresse sett ur ett ÖSK-perspektiv.

ÖSK Ungdoms seriemotståndare Karlstad BK mötte Åsebro IF (div 3-lag från Mellerud) och vann med bekväma 5-2 på bortaplan. Det är oklart hur pass bra man är att sparka boll i Dalsland, men det var hur som helst ett bra resultat för KBK. Laget var duktigt redan förra året då de tog kvalplatsen framför näsan på ÖSK Ungdom. Försäsongsresultaten så här långt indikerar att de säkert är med och slåss i serietoppen i div 3 Västra Svealand i år med.

Hammarby Talang, laget som ÖSK Ungdom skall möta i en träningsmatch nästa vecka, vann också sin match. De blir alltså upplåsta i ett annat arrangemang och det återstår att se hur denna krock kan lösas. HTFF verkar iofs. ha en så pass bred trupp, att man skulle kunna klara av att spela båda matcherna.

Dalkurd FF, en annan av ÖSK Ungdoms kommande försäsongsmotståndare, besegrade div 1-laget Västerås SK med 4-2. Detta trots att Nedim Halilovics namn inte finns med i målprotokollet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.