Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ny ordförande i KIF Örebro

Nerikes Allehanda skriver att KIF Örebro fått en ny ordförande. Två år räckte tydligen för Gerd Engman, som nu lämnar över till någon som heter Åsa Johansson. Den nya ordföranden presenteras av tidningen som kvinnan bakom McDonalds i Örebro. Möjligen som motvikt till Johansson och hennes skräpmat har man även valt att välja in Stanley Wong i styrelsen.

Omsättningen på styrelseplatserna hos KIF örebro har varit god, vilket i det här sammanhanget är mindre bra. Sex medlemmar i föregående års styrelse har fått nog och måste ersättas. Tre medlemmar fortsätter ett år till. Bland de nyvalda återfinns Murat Artin, oppositionsråd för vänsterpartiet i Örebro.

KIF Örebros nya ordförande tillstår att hon egentligen inte är speciellt fotbollsintresserad. Hon känner inte ens igen alla A-lagsspelare i den förening hon är vald att vara ordförande för. Någonting hon för övrigt inte anser vara nödvändigt av artikeln att döma.

Jag kan inte låta bli att tycka, att det är ett underligt val av ordförande för KIFs del. Överhuvudtaget verkar det vara svårt för Örebros damlag med besättandet av ordförandeposten i föreningen. Inte heller Karin Tellås eller Gerd Engman, Johanssons företrädare på ordförandeposten, kändes som helt naturliga val. Säkert väldigt duktiga och drivande på många sätt och vis, men kanske inte riktigt med det fotbollsintresse, som nog ändå är nödvändigt för en ordförande i en allsvensk förening.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.