Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

RÅP bröt (under)armen

Robert Åhman Persson bröt underarmen i U21-matchen mot Hammarby. Ingenting som han märkte så mycket av under matchen utan symptomen uppenbarade sig först då han vaknade dagen därpå. ÖSKs lagkapten går nu med armen i gips och hoppas att någon vet hur man skall göra för att han ändå skall kunna spela.

Problemet med den uppkomna situationen är att det inte finns någon annan spelare i ÖSKs trupp med liknande egenskaper som man kan kasta in i hans ställe. Första mittfältsreserv är ju Daniel Nordmark som saknar RÅPs fysisk och huvudspel. Så vi får väl hoppas, att det går att få till en specialskydd för skadan.

Kanske tur i oturen då, att sommarfönstret snart öppnas så att ÖSK kan ta in en ersättare utifrån om det skulle behövas. Det svenska sommarfönstret öppnas den 15 juli och är sedan öppet till den 11 augusti. Det är under den perioden som nya spelare kan registreras för spel. Själva ”affären” kan i och för sig göras när som helst.

NA: ÖSK-kaptenen bröt underarmen: ”Är segt”

Tur i oturen 2. Om Åhman Persson var på väg att lämna klubben i en sommarövergång så har nog risken för detta minskat betydligt – mer eller utan specialskydd.

Silly Summer 2016: Rinne-klart i morgon

Jacob Rinnes agent Miro Jaganjac säger, att allt kring Jacob Rinnes övergång kommer att vara klart i morgon (fredag). Rinne är nu i Belgien för sin läkarundersökning.

Fotbollskanalen: Rinne presenteras under fredagen: ”All möjlighet att ta förstaplatsen i landslaget”

Jag är lite förvånad över att Jaganjacs namn kommer upp i det här sammanhanget. Enligt Fotballtransfers.com är det inte han som är Rinnes agent utan Wasserman Media Group. Men Rinne kan ju ha bytt agent eller så är det ÖSK Elitfotboll som Jaganjac representerar.


NA räknar pengar.
Nerikes Allehanda räknar uppenbarligen med att allt redan är klart och konstaterar att försäljningen av Jacob Rinne blir ÖSKs dyraste någonsin. Tidningen anger att priset blir ca. 7,9 mkr, vilket slår det pris IFK Göteborg fick betala för Nordin Gerzic med en knapp halvmiljon.

NA: Dyraste ÖSK-försäljningen någonsin

Nu kommer nog inte hela det beloppet att hamna hos ÖSK. Först och främst skall en solidaritetsersättning till Rinnes tidigare klubbar (BK Forward och Laxå IF) betalas ut. Denna uppgår till 5 % av försäljningsbeloppet av vilka dock en del kronor dock stannar kvar hos ÖSK, eftersom beräkningen grundar sig på vilka klubbar han tillhörde fram till det år han fyller 23 (vilket han gjorde förrst för några dagar sedan).

Dessutom får man väl anta, att det finns någon slags vidareförsäljningsklausul med BK Forward. Rinne var inte kontraktsfri vid övergången utan ÖSK köpte loss honom. I sådana fall brukar ofta ett avtal om ersättning vid en vidareförsäljning krävas av den säljande föreningen.

U13: Första vinsten kom mot GAIS

Efter två oavgjorda matcher i gruppspelet och en storförlust i den avslutande matchen mot IFK Göteborg hamnade ÖSK U13 i B-slutspelet. Där började det inte mycket bättre – ja inte alls bättre om man skall vara sanningsenlig. Förluster mot FK Karlskrona (0-2) och Djurgårdens IF (1-3) var nog inte vad man hoppats på. I den avslutande slutspelsmatchen mot GAIS blev det till slut en vinst när göteborgarna besegrades med 2-1.

Resultatet innebär att ÖSK när nu placeringsmatcherna om platserna 13-16 börjar kommer att få möta hemmalaget GIF Nike. Den matchen spelas i kväll. Turneringen avslutas sedan i morgon med ytterligare en placeringsmatch. Vem som blir motståndare då avgörs av resultatet av kvällens matcher.

ÖSK Söder Herr: I serieledning över sommaren

ÖSK Söders herrar gjorde vad som behövdes, men inte så mycket mer när GSBK besegrades på bortaplan med 2-1. Tack vare segern behåller laget sin tre poäng stora serieledning och kan dessutom se fram emot det kräftkalas som sektionens ledning ställt i utsikt vid en serieledning över sommaren.

Det finns ingen slutlig matchrapport hos ÖLFF än, så det enda Bloggen kan notera är den preliminära Matchtruppen: Danny Leonardsson (mv), Peter Lars Jarrah, Jacob Fredriksson, Bengin Turan, Karzan Ali Pour, Petter Brunzell, Michael Remnefors, Pontus Brunzell, Zlatko Zindovic (k), Kawar Haji, Fredrik Jonsson, Simon Torstensson (mv), Mathias Dimberg, Ibrahima Diagne, Zammi Strömblad, Andreas Lissmats och Patrik Sucurovic Hedström.

Höstsäsongen inleds den 10 augusti med en tidig seriefinal. Tvåan IFK Lindesberg kommer då till GPP IP för en riktig sexpoängsmatch.

DM: Favoritvinst i Åmmeberg

Det blev storseger med 11-2 då ÖSK spelade sin första match i årets DM-turnering. Hemmalaget Åmmebergs IF höll emot riktigt bra i första halvlek och tack vare två inslagna bonusstraffar kunde de begränsa ÖSK-ledningen till 3-2 i halvtid. Sedan brast dock dammluckorna framför ÅIF-målet och ÖSK kunde göra ytterligare åtta. Kalle Holmberg som vanligt i de här sammanhangen ÖSKs bästa målgörare med 6 mål (!). Övriga mål för ÖSK gjordes av Astrit Ajdarevic (2), Martin Broberg, Daniel Gustavsson och Daniel Nordmark.

Sydnärkesnytt: De blåa höll en halvlek inför rekordpubliken
NA: Debutanten om att få chansen: ”Blev chockad”
NA: Ajdarevic: ”Åmmeberg är en fin klubb”
NA: Förlust med 11–2, men vad gör det: ”Skitroligt”
NA: Se ÖSK:s målfest i Åmmeberg (video mded alla 13 målen)

ÖSKs laguppställning: Oscar Jansson – Patrik Haginge, Viktor Franssila, Erik Moberg, Logi Valgardsson – Martin Broberg, Nordin Gerzic, Daniel Nordmark, Daniel Gustavsson – Kalle Holmberg, Astrit Ajdarevic
Ersättare: Ebrima Jaiteh, Mirza Turan, Oliver Kåhed och Simon Bladh (mv)

ÖSK är nu vidare till kvartsfinal i DM. I den kommer de att möta Yxhults IK, som i sin åttondel besegrade SMÅ IF med 5-3. Yxhultsmatchen skall nominellt vara spelad senast den 15 augusti, men förbund och motståndare brukar anpassa sig till ÖSKs allsvenska spelschema. Det finns ett landslagsuppehåll i början av september och det är väl inte otänkbart att man lägger matchen där.

Yxhult tycker jag kommer att bli en ”intressant” motståndare på många sätt. De har en väldigt fin hemmaplan i Hällabrottet. Div 4-laget tränas från och med i år med framgång av den före detta KIF Örebro-profilen Elin Magnusson. ÖSKs evenemangsansvarige Gabriel Åbom spelar mittback i laget. Klubbens ordförande är Ove Lindqvist, vars vidlyftiga planer för ett antal år sedan drev ÖSK till konkursens rand.

Övriga kvartsfinaler spelas mellan Scandinavian FC Örebro – Vretstorps IF (på ÖSKs halva) samt Latorps IF – Nora BK och BK Simperon – FK Bosna 92 Örebro.

Silly Summer 2016: Snart klart med Ayaz

NA skriver, att ÖSK snart har gjort klart med Ferhad Ayaz. Enligt tidningen har han redan ”klarat av” läkarundersökningen och nu återstår bara detaljer innan han kan bli presenterad.

NA: Ayaz snart klar för ÖSK

ÖSK förstärker alltså med en offensiv vänsterkantspelare, vilket känns en smula överraskande. Men det kanske var en sådan där möjlighet som man inte kan säga nej till när den uppenbarar sig.

Silly Summer 2016: Rinneflytt kommer allt närmare

Blir det en ny klubbadress för Jacob Rinne?

Blir det en ny klubbadress för Jacob Rinne?

Belgiska nyhetsmedia fortsätter idag att sprida de rykten som igår hävdade, att Jacob Rinne är nära en övergång till belgiska AA Gent.

Nieuwsblad skriver till exempel: Vervanger van Sels wordt de 23-jarige Zweedse doelman Jacob Rinne, wiens contract bij Örebro op het einde van het seizoen afloopt, al een tijdlang op het oog als vervanger. Gisteren werd de piste verder aangeboord en naar verluidt zou de blonde doelman vandaag zelfs al naar België reizen in het bijzijn van zijn zaakwaarnemer. De vraagprijs van Örebro zou rond de 800.000 euro schommelen.

Nieuwsblad:Transfer Sels naar Newcastle is rond, Gent krijgt recordbedrag

Förutsättningen för att det överhuvudtaget skall bli någon övergång har redan realiserats. Gents hittillsvarande målvakt Matz Sels har skrivit på för Newcastle United för drygt 6 mio Euro. Då skall väl inte de 800.000 Euro som ÖSK påstås kräva verka alltför avskräckande, kan man tycka.

Normalt åker inte en spelare som är på väg att byta klubb till sin nya arbetsplats innan säljande och köpande klubb är överens om villkoren för övergången. Så det verkar onekligen som om ett klubbyte är väldigt nära nu.


Het Laatste Nieuws skriver, att Rinne inom några dagar kommer att skriva ett fyraårskontrakt med den belgiska klubben.

De Buffalo’s hebben ook een vervanger op het oog voor doelman Matz Sels, die voor vijf seizoenen tekende bij het Engelse Newcastle. De Zweedse doelman Jacob Rinne, in eigen land actief bij Örebrö, zou eerstdaags een contract voor vier jaar tekenen bij de Gentenaars.

Het Laatste Nieuws: Vervanger Sels (I slutet på artikeln)

Något senare har även Expressen fått koll på hur affären utvecklas: Avslöjar: Jacob Rinne lämnar Örebro SK

ÖSK Söder Herr: I försvar av serieledningen

”Det kunde ha varit vi”. ÖSK Söder hade chansen att få möta ÖSK i årets DM-turnering. Men förlusten i Åmmeberg innebar att det blev laget från Askersund som tar emot allsvenskarna. Söders tröstpris är i det sammanhanget inte så värst mycket att hurra över. En bortamatch på Rossvallen mot de kombinerade styrkorna från Guldsmedsnyttan och Stråssa (GSBK).

I potten ligger ”som vanligt” serieledningen och en möjlighet att i höst ta ett seriesteg uppåt i den lokala fotbollen. Huvudkonkurrenterna från IFK Lindesberg ligger tre poäng efter, men har en bättre målskillnad, så det är bara seger som gäller om Söder skall hålla sin fördel intakt.  Normalt borde Söder vara rätt stora favoriter i kvällens match, men så här i sommar- och semestertider kan det ibland vara svårt att kalla in ett slagkraftigt lag.

Kvällens match är den sista innan ett rätt långt uppehåll tar sin början.

DM: Starkt lag möter Åmmeberg

De här killarna har haft något att se fram emot.

De här killarna har haft något att se fram emot.


ÖSK sänder ett väldigt starkt lag till Åmmeberg för en match i distriktscupen. Sånär som Viktor Franssila, som tagit en av mittbacksplatserna i Carl Ekstrand Hamréns frånvaro, har alla spelarna i ÖSKs startelva allsvensk rutin.

ÖSK skriver på sin webbplats att man tar sig an matchen med följande laguppställning.
Startelva: Oscar Jansson – Patrik Haginge, Viktor Franssila, Erik Moberg, Logi Valgardsson – Martin Broberg, Nordin Gerzic, Daniel Nordmark, Daniel Gustavsson – Kalle Holmberg, Astrit Ajdarevic
Ersättare: Simon Bladh (mv, U17), Ebrima Jaiteh, Mirza Turan och Oliver Kåhed

Spelarna från gårdagens U21-match mot Hammarby saknas alltså helt i den här matchen, med undantag för ersättarna som är desamma. Utanför trupp och spel i båda matcherna har Carl Ekstrand Hamrén (skadekänning), Jacob Rinne (?), Alhassan Kamara och Maic Sema varit.

Som vanligt i den här tävlingen gäller att laget från en lägre serie får ett antal bonusstraffar. I Åmmebergs fall – eftersom de spelar i div 6 – hela sju stycken. Resultatmässigt får de dock bara tillgodoräkna sig resultatet från tre av dem. Med allra största sannolikhet kommer ÖSK därför att starta matchen med ett 3-0 underläge. ”Bandybyten” tillämpas och vid ett oavgjort resultat vid full tid avgörs matchen på en gång via straffar.

Lika som bär?: Båda klubbarna grundades år 1908 och ligger just nu trea i sina respektive serier.

Matchen, som spelas på Björkvallen i Åmmeberg, börjar kl. 19:00 och döms av Ahmed Abid från Örebro.

Vid händelse av vinst kommer ÖSK i nästa omgång av DM-turneringen att få möta Yxhults IK.

ÅFF - ÖSK

NA: ÖSK med starkt lag – mot Åmmeberg
NA: Århundradets match i Åmmeberg
Sydnärkenytt: Historisk match på Björkvallen när Åmmebergs IF möter ÖSK
SR P4 Örebro: Storpublik väntas på Björkvallen ikväll

Åmmebergs IF ligger på en delad andraplats i div 6 Södra.

U13: Storförlust mot IFK Göteborg

Det blev storstryk för ÖSK U13, då gruppspelet igår eftermiddag avslutades i Nikes elitturnering. Göteborgarna vann med hela 5-0 och förpassade ÖSK till sista platsen i gruppspelet. Lite svårt att förstå vad den stora förlusten kan ha berott på. ÖSK spelade ju 0-0 mot gruppsegrarna från Jarlaberg i den första matchen och var på vippen att besegra Malmö FF i den andra som också den slutade oavgjord.

Idag fortsätter tävlingen med slutspelsmatcher. För ÖSKs del innebär det att motståndarna i deras B-slutspelsgrupp kommer från FK Karlskrona, Djurgårdens IF och GAIS. De två förstnämnda lagen möter ÖSK idag och sedan blir det GAIS i morgon. Matchtiden är 2*25 minuter. Därefter avslutas cupen med två stycken placeringsmatcher.