Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK har bra målvakter

Kalle Westdahl i träning på Behrns tillsammans med Jacob Rinne och Oscar Jansson.

Kalle Westdahl i träning på Behrns tillsammans med Jacob Rinne och Oscar Jansson.


Att ÖSK har bra målvakter är väl ingen hemlighet. Både Oscar Jansson och Jacob Rinne har landslagsuttagningar under det senaste året som ett bevis på detta.

Men även i de yngre åldrarna ser det ovanligt bra ut. Harald Detlofsson, som kom med 99-truppen från IK Sturehov, var så sent som för några veckor på landslagsuppdrag i Belgien med Sverige Future Team i åldersklassen P99. Då Svenska Fotbollförbundet i november hade sin elitsammandragning för den ett år äldre årskullen, så deltog bland annat Douglas Bjäresten från AFK Linköping och Gustav Franck från IF Elfsborg. Båda dessa kommer i år att representera ÖSK.

Nu har även Kalle Westdahl, som missade större delen av fjolåret på grund av en knäskada, fått ta emot kallelsen till ett av Fotbollförbundets breddelitläger. Tillsammans med Felix Möller och Jonathan Lundberg är han på Bosön i den sammandragning som börjar i morgon och sedan fortsätter till torsdag.

Kontrakt för Kalle Westdahl

Kalle Westdahl har skrivit kontrakt med ÖSK.

Kalle Westdahl har skrivit kontrakt med ÖSK.

NA nämner så där i förbigående i sin artikel om Oscar Jansson, att ÖSK knutit ytterligare en målvakt till sig. Det är Kalle Westdahl (förra året i U17-truppen) som nu fått ett kontrakt.

Kul för Kalle, som fyller 17 i år, att genom kontraktet få en bekräftelse på sin utveckling. Strax före jul blev han för första gången uttagen till ett av SvFF:s breddelitläger. Att han nu tas upp i ÖSKs spetsgrupp lär inte minska hans möjligheter till landslagsuttagningar i årskullen.

Jag antar, att detta innebär att han tar Jonathan Thuressons plats i spetsgruppen. Jonathan, som fyller 20 i år, har väl egentligen inte längre något mål inom ÖSK-sfären, som han kan vakta. För U19 är han för gammal och målvaktsposten i U21-laget lär vara vikt för den andremålvakt, som ÖSK ännu inte rekryterat.

ÖSK: Unge målvakten Kalle Westdahl kontrakteras av ÖSK