Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Målklubben Orvar

Klubben har fått en ny medlem. Sammanlagt är det (just) nu 189 190 medlemmar som skänker en slant till ÖSK för varje mål som någon i laget gör. (Oklart vad som händer ifall det är ett offensivt självmål).

Som läget är nu genererar klubben 3.835 3.860 kronor per gjort mål.

Det borde givetvis vara fler klubbmedlemmar och mer pengar till ÖSK för gjorda mål.

Jag har ju haft en del synpunkter på hur målklubben utformats. I princip tycker jag:

  • Att det borde finnas ett specifikt ändamål som pengarna används för. Gärna något som klubbens supportrar känner starkt för. Då blir medlemskap i klubben betydligt mer attraktivt än om pengarna bara försvinner i något stort svart hål (typ ÖSKs ekonomi).
  • Att även hållna nollar skall ge utdelning till målklubben. Att inte släppa in något mål under en match är givetvis något som skall uppmärksammas och premieras.
  • Mer information och bättre priser kring klubben. Det bör vara klart för alla att medlemskap i klubben ger förmåner. Minimum anser jag att vid den månatliga utlottningen av priser skall matchtröjor för periodens målgörare ingå. Men det finns även mindre saker som skulle kunna användas för att uppmärksamma målklubbens medlemmar.Men den nuvarande utformningen är något vi får leva tills ÖSK tar sitt förnuft till fånga.Anmäler sig till målklubben gör man här.

Tillägg.
Juha Väisänen hittade denna tweet från Kalmar FF på nätet. Ett utmärkt exempel på hur man skulle kunna använda målklubbens insamlade medel på ett bra och motiverande sätt. Något för Carola Söberg att ta tag i kanske.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.