Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Myresjöhus Cup

ÖSKs damer spelar i morgon (som är en tisdag) sin första match i DM-turneringen Myresjöhus Cup. För motståndet för matchen som avgörs på Norvalla står Nora BK.

ÖSK går in i cupen på kvartsfinalnivån. I Noras första match i cupen besegrade de IF Eker med 2-1.

Eftersom Nora spelar sin seriefotboll i div 4 kommer de att ha tre bonusstraffar genom vilka de kan dryga ut sin målskörd. Gör de mål på alla tre innebär det att ÖSK kommer att få lov att göra fyra mål för att vara säkra på att gå vidare.

ÖSK kommer förmodligen att utnyttja möjligheten att låta några av sina bänkspelare samt yngre spelare få speltid i den här matchen. De som redan spelat tre seriematcher mår säkert bäst av att inte lita ut sig ”i onödan”. Samtidigt finns ju risken att laget måste göra fyra mål, vilket inte alltid är så lätt som det kan låta med tanke på lagens nivåskillnad.

Till skillnad mot ÖSK börjar lagen i de lokala lagen inte sitt seriespel förrän i augusti. Nora har därför bara spelat en match förutom DM-matchen mot Eker. Det var mot div 4-kollegerna från Guldsmedsh.-Stråssa BK och den matchen vann Nora med 4-2.


I herrarnas turnering lyckades ÖSK Söder med ”konststycket” att bli utslagna av Glanshammar efter 4 missade straffsparkar i den matchavgörande straffsparksläggningen.

ÖSK har ännu inte gått in i turneringen. Vem deras motståndare bli avgörs i mötet mellan Östansjö och Hidingsta. En match som ännu inte fått något speldatum.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.