Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2021: Adi Fisic nära övergång till Atalanta

Den (får man väl säga) lätt märkliga övergången för ÖSK-akademins anfallare ser faktiskt ut att bli av. NA skrev häromdagen om den italienska klubbens intresse. Enligt tidningen kommer Fisic att resa till Italien när skolan slutar i vår och då göra klart med detaljerna kring övergången.

Spelaren har inget kontrakt med ÖSK och kan alltså gå gratis (som det brukar heta). Helt lottlösa kommer dock ÖSK inte att bli. Enligt gällande regelverk har Fisics tidigare klubbar rätt till ett utbildningsbidrag, vilket i i Atalantas fall tack vare deras höga status som Champions League klubb, lär hamna på ett belopp i storleksordningen 1-2 mkr. Utöver ÖSK Fotboll kommer även ÖSK Ungdom för vilka Fisic tidigare spelade att få en slant, som säkert kommer att märkas storleksmässigt.

Det här är på många sätt en märklig historia. Spelaren har väl i egentlig mening aldrig utmärkt sig på ett sådant sätt att han skulle kunna vara aktuell för en utlandsflytt till en högt rankad proffsklubb. Han har aldrig varit uttagen till något ungdomslandslag eller ens till något av SvFF:s bredare elitsammandragningar för hans åldersklass. Han har inte utmärkt sig speciellt mycket i akademifotbollen heller. Förra året tillhörde han P17-truppen och gjorde väl ngåra mål, men ingenting anmärkningsvärt. I år gör han sitt första år i P19. Dessutom är han född i december, vilket beroende på hur åldersstrukturen ser ut i ungdomsfotbollen, oftast uppfattas som en rätt stor nackdel. Någon agent, som har kunnat sälja in honom, har han dessutom inte haft.

Ändå är Atalanta så intresserade att de av allt att döma vill värva honom till sitt utvecklingslag. Man kan ju fråga sig varför. Den enda anledning jag kan tänka mig är hans längd som väl bör tangera tvåmetersmarkeringen. Han är dessutom mycket arbetsvillig och förvånansvärt dynamisk i sitt rörelsemönster. Egenskaper som borde vara av intresse för en klubb som tror att långa spelare kan vara värda att satsa på. Men ändå, jag är förvånad.

NA: ÖSK-anfallaren nära Serie A


Beträffande Hussein Ali, som det ryktats om ett utländskt intresse för är läget mer oklart. Adana Denispor, en nyuppflyttad klubb till den turkiska högstadivisionen, har påståtts vara intresserade. Någon egentlig kontakt med ÖSK verkar dock inte ha skett i hans fall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.