Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Myresjöhus Cup: ÖSK Söder börjar i Glanshammar

Det blir inget seriespel för de lokala lagen förrän efter industrisemestern. De får i stället trösta sig med att spela de första omgångarna av Myresjöhus Cup, som senior-DM heter efter den hustillverkare som välvilligt och generöst sponsrar cupen.

Cupens gruppspel försvann ur årets spelschema på grund av COVID-19 epidemin och tävlingen kommer därför, när den nu kommer igång, att genomföras som en traditionell rak cupturnering.

I 32-delen som är den första (lägsta) nivån har ÖSK Söder lottats mot Glanshammars IF (Div 6). Det blir alltså en tur till Skölvboslätt IP den 9 juni för Söders lag. Om de vinner den matchen, vilket de borde göra, väntar Scandinavian FC Örebro i 16-delen. Ett lag som väl egentligen inte har något gemensamt med det som jobbade med fotbollsimporter för några år sedan.

Dessförinnan kommer Söders herrar att ha hunnit avverka en träningsmatch mot IFK Örebro (Div 4). Den matchen spelas i morgon (som är en torsdag).

Söder har förstärkt sin trupp en hel del inför den här säsongen. De bör inte ha några problem med Glanshammar, vars enda bonusstraff knappast räcker till för att ge dem något påtagligt målmässigt övertag. Var Scandinavian står spelmässigt i år är oklart. Men jag tvivlar på att de håller div 4-klass efter att i princip ha bytt hela truppen (vad det verkar).


För ÖSKs del gäller att laget går in i tävlingen först i åttondelen, vilken är schemalagd till senast mitten av augusti. Där kommer de att få möta segraren i matchen mellan Hidingsta och Fellingsbro eller Östansjö.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.