Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Förväntade poäng: ÖSK är bäst

Så här på årsstämmodagen kan det väl vara lämpligt att konstatera, att ÖSK är allsvenskans bästa lag. Sett till vad man får ut i poäng jämfört med vad man borde ha fått ut med avseende på klubbens lönekostnad. Det brukar ju vara så att en fotbollsklubbs lönekostnad rätt väl återspeglar dess sportsliga konkurrenskraft. Detta gäller dock inte ÖSK som överpresterat rejält under de senaste fyra åren.

Det är twitterprofilen Anders Norlén som står för analysen efter det att han tuggat sig igenom alla de allsvenska lagens bokslut.

Norlén skriver: Då får vi börja räkna litegrann på alla klubbarnas relativa andel av lönekakan och jämföra det med det sportsliga utfallet – antal poäng man tagit per säsong – och sen testa det mot regressionslinjen: vad utfallet ”borde” ha varit, om löner är det enda som driver antalet poäng.

Då blir resultatet följande.

Anders Norlén: Twittertråd om förväntade poäng.

Givetvis ett överbetyg till ÖSKs sportsliga ledning och de spelare som representerat klubben under dessa år. Men samtidigt ett varningens tecken om att klubben och laget trots allt balanserar på en väldigt slak lina. Avgrunden är alltid påtagligt närvarande om det skulle bli ett hack i poäöngmaskineriet.


Fredrik Carlssons kommentar: Här är detaljen som gör ÖSK till allsvenskans kungar: ”Finns något förrädiskt i det”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.