Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2020/21: Kjäll till U21-landslaget?

Halvkändisen Erik Edman (tidigare landslagsback och utlandsproffs och numera fotbollskommentator samt tränare för Hittarps IK (div 3) förde tydligen fram Axel Kjälls som en tänkbar efterträdare som U21-förbundskapten efter den till IFK Göteborg flyktade Roland Nilsson. Kjäll passar tydligen bra ihop med SvFF:s tänk enligt Edman. För säkerhets skull garderade han sedan även med Alexander Axén och den av IFK Göteborg sparkade Poya Asbaghi.

Inte för att jag tror att Edman har någon möjlighet att själv avgöra vem som skulle passa i rollen. Men han kan ju ha hört det av någon annan som vet vilka kandidater som finns på SvFF:s kandidatlista.

NA har sedan plikttroget talat med Kjäll om saken. Så värst mycket gick det givetvis inte att få ut av ÖSK-tränaren, men som ÖSK-bevakare måste NA givetvis kolla läget. Kjäll har ju dessutom ett utgående kontrakt som ännu inte förlängts.

För egen de kan jag väl inte tycka annat än att ett byte från managerjobbet hos ÖSK till ett halvskumt jobb som förbundskapten för U21-landslaget vore ett ordentligt nedbyte för Kjälls del. De här jobben brukar ju gå till tränare som fått sparken så många gånger att det inte längre finns någon klubb som vill ha dem.

För en ung ambitiös fotbollstränare har Kjäll som manager mer än vad de flesta andra allsvenska tränare ens kan drömma om. Det enda som saknas är väl pengar.

Jag tycker att SvFF skall ha lite is i magen och vänta för att se hur det går för Nilsson i IFK Göteborg. Åker de ur Allsvenskan kan de kanske ta tillbaka honom.

NA: Axel Kjäll lanseras som ny förbundskapten.
NA: Axel Kjäll om U21-landslagsjobbet och ÖSK-kontraktet

1 kommentar – kommentera

Berra

Är du inte lite väl negativ till jobbet som förbundskapten?
Om man tittar vilka som har haft detta jobb tidigare hittar man namn som Tord Grip, Benny Lennartsson, Lars Lagerbäck, Tommy Söderberg, Torbjörn Nilssons.fl.
Ingen dålig samling kan jag tycka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.