Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Granlund skadad på landslagsuppdrag

Det är alltid kul att se när ÖSK-spelare får landslagsuppdrag. Men inte alltid så kul när de kommer hem igen. Av någon anledning har jag en känsla av att risken att skadas är större vid landslagsspel än vid ”vanliga fotbollsmatcher”.

Det må vara hur det vill med detta. Men en spelare som återvänder skadad den här gången är i alla fall Albin Granlund. Efter att ha fått sitta på bänken under Finlands två första matcher under det nu avslutade landslagsuppehållet fick han igår chansen att visa upp sig från start, då Finland mötte Irland. Han stod, som väntat, för en gedigen insats och hans återinträde in landslaget såg ut att gå mot ett positivt slut, då olyckan tyvärr var framme.

När det återstod mindre än 10 minuter av matchen fastnade han av allt att döma med dobbarna i gräset och föll på ett så olyckligt sätt att han tvingades att lämna planen haltande och med support. Av de lite knapphändiga bilderna som visades tyckte jag att det verkade handla om en fotledsskada av något slag. Vilket kan visa sig vara allvarligt, men i alla fall är ”bättre” än om det är en knäskada.

ÖSKs andra finska landslagsman Rasmus Karjalainen fick hoppa in i slutet av de första två matcherna. Den här gången blev det inget inhopp utan den finska förbundskaptenen gjorde andra val då landslaget skulle spela av sin 1-0 ledning.

Det två finländarna väntas tillbaka i Örebro idag (som är en torsdag) och var därför knappast aktuella för deltagande i lördagens bortamatch mot Falkenberg. En fullgod ersättare i truppen finns i form av Hussein Ali, som fått en hel del speltid den här säsongen och klarat sig rätt bra. Dessutom ser det väl positivt ut för Daniel Björnqvist efter en väldigt skadefylld säsong. Så även om Granlund inte kommer att kunna spela på några veckor är det väl ingen direkt kris då en högerback skall tas ut.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.