Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Myresjöhus Cup: ÖSK möter BK Forward

Lite hastigt och oväntat (för min del) möts ÖSK och BK Forward i en DM-semifinal redan i morgon. Forward som kommer från en lägre division (div 2 i år) får hemmamatch och matchen spelas därför på Trängens IP. Det är väl därför som den börjar redan kl. 17:00. Detta för att man skall hinna klart med 90 minuter plus eventuella matchavgörande straffsparkar innan det hunnit bli för mörkt. Elljus finns det ju inte på Trängen.

Att pussla ihop tillräckligt bra lag är väl inte det lättaste för de båda lagens tränare. Båda har ju annat att tänka på. Axel Kjäll vill väl hålla sin trupp så fräsch som möjligt med tanke på allsvenskan.

Detsamma gäller säkert för Rickard Nilsson och Peder Hessel, vars lag slåss i toppen av div 2. De har knappast har råd med några poängtapp i kampen om de två platser som ger avancemang resp. möjligheten att via kval ta steget tillbaka upp i Ettan. Forward har en bortamatch mot IFK Eskilstuna redan på lördag medan ÖSKs bortamatch mot Mjällby avgörs kommande måndag.

Div 2-toppen då fem omgångar återstår.

I den senaste DM-matchen mot Östansjö skickade ÖSK ett rent juniorlag. Så lär det inte bli den här gången utan Axel Kjäll kommer att ge speltid till så många spelare från A-truppen som möjligt, gissar jag. Hur långt det sedan räcker är en annan fråga. ÖSK måste med största sannolikhet göra minst fyra mål för att gå vidare. Detta med tanke på att Forward har tre bonusstraffar, som de väl lär slå in. Gör Forward dessutom ett eller flera spelmål blir det ännu svårare.

En publikbegränsning på 50 personer gäller för en match som under normala förhållanden säker skulle ha dragit en hel del publik. De som vill se matchen kan dock göra det via NA, som webb-sänder matchen för sina Plus- och tidningskunder.

ÖSKs väg till semifinalen har gått via segrar över Hovsta IF 7-4 och Östansjö IF 7-3.
BK Forward gick in i tävlingen redan i 16-delsfinalen och har i tur och ordning besegrat SMÅ IF (11-3), Nora BK (7-1) och Latorps IF (6-2)

I den andra semifinalen som spelas nästa tisdag är det Stene IF som tar emot Rynninge IK.

Segrarna i de två semifinalerna belönas med 3.000 kronor och den slutliga DM-segraren erhåller ytterligare 6.000 kronor.

BK Forward: Onsdag – Forward mot ÖSK i Myresjöhus Cup
BK Forward: Match Dax BK Forward V/S ÖSK Myresjöhus Cup imorgon!
NA: ÖSK till tv-sända cupsemifinalen med starkt lag – men Forwardstjärnan är skadad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.