Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Miljonstöd till ÖSK Ungdom

I dagens NA kan man läsa, att ÖSK Ungdom kommer att få ta del av de stödpengar som regeringen ställt till idrottsrörelsens förfogande. Riksidrottsförbundet har i dagarna blivit klara med hur fördelningen av de 500 mkr, som idrotten får, skall se ut. ÖSK Ungdoms andel av stödet uppgår till lite drygt 1,4 mkr, vilket ändå bara är en del av den intäktsförlust som föreningen drabbas av på grund av att man tvingats ställa in fotbolls- och innebandyturneringar.

Föreningens klubbchef Niklas Aronsson är tacksam för hjälpen, men betonar samtidigt att beloppet inte täcker hela intäktsbortfallet.

NA: Efter inställda cuperna – ÖSK ungdom får miljonstöd
Riksidrottsförbundet: Så fördelas 500 miljoner kronor i krisstöd till idrotten
Riksidrottsförbundet: Idag får idrottsföreningar besked om coronastödet

Beträffande ÖSK Elitfotboll och de övriga elitfotbollsklubbarna kommer ett belopp som uppgår till 128 mkr att fördelas av SvFF. Hur stor andel av detta belopp som kommer att tillfalla ÖSK är inte känt ännu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.