Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Almebäck snart tillbaka (kanske)

NA skrev igår om Michael Almebäck och hans skadeproblem under denna försäsong. ÖSKs mittback tror att den muskelbristning i låret som så småningom konstaterades inte uppmärksammades i tid och att det var därför han flera gånger fick återfall. Både under lägret i Spanien och efter återkomsten till Örebro råkade han ju ut för bakslag i sitt rehabiliteringsarbete.

Axel Kjäll å sin sida verkar inte vara lika övertygad att muskelbristningen varit med hela tiden. Det kan även ha varit så att den slogs upp senare på grund av en överbelastning på en ”trött” muskel.

Hur som helst med det – Almebäck verkar vara övertygad om att man funnit orsaken till den skada han haft problem med i år och tror, att han snart (som i nästa vecka) kan vara i full träning igen.

För egen del är jag tveksam till om vi verkligen kommit att få se en helt skadefri Almebäck i år. Förra året spelade han iofs. hela 26 matcher. Men jag tyckte att det var lite väl många gånger han som satte sig ned efter ca. 70 minuter för att bli utbytt med någon typ av skadekänning. Frågan är hur väl hans kropp numera klarar av de ansträngningar som allsvenskt spel innebär. Han fyller 32 i år och med tanke på hans snabbhet har han väl den typ av muskler som lätt drabbas av bristningar och liknade skador.

NA: Almebäcks skada missades först – borta i månader

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.