Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2020: McGuire tar platsen som andremålvakt

ÖSK fortsätter att fylla på i sin A-trupp. Att man behövde ha in en ny andremålvakt efter Mathias Karlsson har aldrig varit någon nyhet. Men vem skulle det bli? Efter att ha haft tre div 1-målvakter på provträning under november månad föll valet slutligen på amerikanen Jake McGuire. Egentligen inte så överraskande eftersom han var den ende av de tre som var utan kontrakt.

Det tog ett bra tag för ÖSK att komma till skott, vilket möjligen skulle kunna tydas som så att McGuire trots allt inte var deras förstaval. Av de tre provtränande målvakterna hade Daniel Olsson kontrakt med Elfsborg och hade förmodligen bara kunnat komma som ett ettårslån. Inte så attraktiv för ÖSK att redan om ett år behöva  försöka hitta en ny andremålvakt. Olsson blev dagen före julafton klar för ÖSK och därmed var han inte längre ett alternativ (om han ens varit det).

Karlstad Fotbolls Oscar Jonsson verkar ha varit ÖSKs huvudkandidat, men han är kontraktsbunden och verkar inte ha varit någon som värmlänningarna tyckte att de kunde undvara.

Så den ende som återstod var McGuire som alltså blir den som kommer att få bekanta sig med ÖSKs avbytarbänk.

Att få tag på en lämplig andremålvakt är nog inte det lättaste. Denne måste vara tillräckligt bra för att kunna ta över för en längre period om något skulle hända förstemålvakten. Men ändå någon som är helt införstådd med att under de närmaste två åren blir det förmodligen inget eller mycket begränsat med A-lagspel.

Nu är det ändå så att det inte är dåligt för en yngre målvakt att ha en period hos ÖSK på sitt fotbolls-CV. När den här säsongen börjar finns det tre målvakter i Superettan som har den meriten.  (Peter Rosendal i Brage, Mathias Karlsson i GAIS och Anton Fagerström i Västerås).

ÖSK: Jake McGuire klar för ÖSK Fotboll

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.