Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2020: Intresse för Wright

NA gick idag ut med att det finns ett AIK-intresse för Kevin Wright. Någonting de skriver att de hört från flera håll.

När de konfronterade Axel Kjäll med påståendet undvek Kjäll att gå i clinch, men bekräftade i alla fall att det funnits/finns ett visst intresse från andra klubbar. Dessa skall mer eller mindre lösaktigt ha hört sig för om ytterbackens situation. Dock utan att gå in i några förhandlingar. Dessutom kan Kjäll ha hört från andra som hört det någonstans att vänsterkantsspelaren är intressant.

Wright själv verkar att ta det hela med en klackspark. Han kanske har en högre målsättning än att bli AIK:are. Utomlands, typ.
– Jag har egentligen inte hört något från något annat lag. Om det dyker upp något så är det alltid trevligt men samtidigt ska jag fortsätta att fokusera på där jag är, och det är i Örebro. Om jag fortsätter att prestera så är jag säker på att det kommer att finnas intresse, säger han om framtiden, säger han till tidningen.

ÖSK skall enligt tidningen, ha satt en prislapp på engelsmannen. I storleksordningen några miljoner kronor. Det är ju inte mycket sett ur ett internationellt perspektiv. Men tydligen inte ett belopp som motiverar svenska klubbar att göra slag i saken.

Jag tror han bli kvar i alla fall fram till sommaren. När de klubbar som spelar vår-höst skall se över sina trupper kan han bli aktuell. Han skulle dock behöva göra några fler mål (eller framspelningar) för att bli lite hetare på transfermarknaden. Det offensiva är väl det i hans spel som gör honom intressant. Ingen lär värva honom för att de behöver förstärka försvaret.

Om en möjlighet till klubbyte dyker upp, verkar det hur som helst inte vara speciellt mycket som binder honom till Örebro. Det mest positiva han har att säga om Örebro verkar vara att det i alla fall är bättre än Degerfors, där han bodde tidigare. På frågan om hur han som kommer från London anpassat sig till att bo i Örebro, svarar han (något uppgivet är jag frestad att tro).

– Jag har anpassat mig. Jag har ju bott i Degerfors vilket är ännu mindre än här. Jag fokuserar bara på mig själv, tittar på Netflix men det finns inte mycket att göra, speciellt under vintern. På sommaren åker jag ibland till Stockholm, som är lite mer min smak. Samtidigt är det bra för mig här. Det finns inga distraktioner. Jag fokuserar, tittar på fotboll, äter bra, tränar.

Landslagsspel kan det bli i höst (tror han). I så fall för Sierra Leone.

NA: Uppgifter: Kevin Wright placeras i AIK
NA: Kevin Wright om AIK-intresset och framtiden

Kevin Wrights statistik (fotbolltransfers.com).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.