Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Klart med Axén hos Discovery

Inte någon egentlig nyhet, men väl en bekräftelse. Redan i mitten av november sipprade det ut att Alexander Axén skulle lämna C More, som från och med i år bara har Svenska Cupen kvar av de svenska TV-rättigheterna. Redan då spekulerades det om att hans nya jobbadress skulle bli Discovery Networks, som är den TV-distributör som tagit över rättigheterna för de svenska elitserierna.

Då ville ingen bekräfta, att den nya arbetsgivaren skulle bli Discovery – även om det spekulerades om att så skulle vara fallet. Förmodligen för att Axén då fortfarande var anställd och uppbar lön från C More. Men nu gör han inte längre det och Discovery bekräftar idag i ett pressmeddelande, att de engagerat ÖSKs förre tränare.

Det verkar som om Axéns ansvarsområde kommer att vidgas något i det nya jobbet. Han kommer inte bara att följa de svenska serierna utan även engageras i fotboll med en annan hemvist än Sverige. Sin första sändning som studioexpert blir därför i FA-cupens Merseyside-derby mellan Liverpool och Everton den 5 januari. En match som visas på strömningskanalen Dplay, skriver Discovery i sitt pressmeddelande.

Discovery Networks Sweden: Alexander Axén klar för Discoverys fotbollssatsning
Expressen: Nobbar flera klubbar – för nya tv-uppdraget

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.