Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

P18/01: Programenligt mot Estland

Det svenska P18-landslaget hade som väntat inga (större) problem med att besegra Estland i gårdagens kvalmatch i Sandviken. Efter en 1-0 ledning i paus ökade svenskarna på till 4-0 innan matchen var slut. Precis lagom mycket för att Sverige skulle passera Ukraina i tabellen.

ÖSKs Helmer Andersson spelade som vanligt mittback till vänster och som vanligt hela matchen. Han börjar bli väldigt rutinerad i de här sammanhangen. Han har redan hunnit med att spela 34 landskamper. 25 av dem i åldersklasserna P15 – P17 och 9 som P19 (dit de här landskamperna räknas).

Med en omgång kvar kan utöver Sverige och Ukraina även Slovenien ta sig vidare till Elite Round. Allt kommer att avgöras i den sista omgången i vilken Sverige möter starka Ukraina, medan Slovenien kommer att försöka göra så många mål som möjligt på de stackars estländarna. Det svenska laget behöver minst oavgjort för att ta sig vidare till Elite Round som är det sista kvalet före EM-slutspelet.

SvFF: 4-0 mot Estland i EM-kvalet (med höjdpunkterna).
SvFF: Matchfakta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.