Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Mårtensson ser förbättring

NA lämnade igår fortsatta positiva besked om Johan Mårtenssons rehabilitering. Mittfältaren har nu kommit så långt efter sin höftoperation att han delvis kan vara med i den gemensamma träningen. I slutade av förra veckan tränade han med truppen under 45 minuter för att känna av hur kroppen svarade på en högre träningsdos. Vad svaret blev är dock höljt i dunkel, eftersom han var sjuk i måndags efter två dagars ledighet över helgen.

Det verkar dock inte som om han räknar med att komma till något ytterligare spel i år. Planen är fortfarande att bygga upp kroppen grundligt för att vara tillbaka i full kraft under förberedelserna inför säsongen 2020, skriver tidningen.

Helt säkert att det blir i ÖSK som återkomsten kommer att ske är det dock inte. Mårtenssons kontrakt går ut efter det här året och någon överenskommelse om en fortsättning hos ÖSK har man ännu inte kommit överens om. Jag antar att klubben vill avvakta för att se hur det går med hans rehabträning.

Dessutom verkar man väl inte vara helt överens om villkoren för en eventuell förlängning.
Axel Kjäll sammanfattar: Vi har ganska klart med vart vi har varandra. Skadan kom emellan men jag hoppas och tror att det kan landa in i något ganska snart. Johan är en spelare som jag väldigt gärna vill se i ÖSK 2020 och det vet han om. Och min bild är att han själv vill det också, om det är bra förutsättningar.

NA: ÖSK-mittfältaren tillbaka efter 150 dagar – om utgående kontraktet, skadan och längtan tillbaka

Det här med att någon säger att man vet var man har varandra brukar samtidigt innebära, att man inte är överens. Det brukar ju vara något som spelare säger när de vill utomlands, men ändå kan tänka sig att stanna om inget bättre skulle dyka upp.

Samtidigt har ÖSK en hel del att fundera över när det gäller mittfältet nästa år.

  • Att Filip Rogic inte kommer att vara tillgänglig är redan klart.
  • Nordin Gerzic har utan tvekan varit en av ÖSKs bästa spelare under det här året. Man kommer han att kunna behålla formen och hålla sig skadefri även nästa år – han fyller trots allt snart 36 år (i mitten av november).
  • Kommer Simon Amin att kunna etablera sig som ett förstahandsval? Han är på god väg att göra det, verkar det som.
  • Kommer Yaser Kasim att kunna etablera sig? Än finns det väl inget som tyder på det. Hans spelstil med ett snabbt kortpassningsspel verkar inte riktigt kugga så bra med hur ÖSK spelar i övrigt på mittfältet.
  • Av de yngre spelarna är det väl bara Dennis Collander förutom Simon Amin som aspirerar på en central placering på mittfältet, men Collander har ju i princip gått skadad hela säsongen. Ingen vet väl egentligen om han kommer att kunna spela nästa år och vilken nivå han i så fall kommer att hålla efter ett besvärligt och skadedrabbat år.
  • Rent åldersmässigt vill ÖSK förmodligen se en viss föryngring. Förutom Gerzic, som som sagt fyller 37 nästa år, blir Mårtensson 31 och Kasim 29.
  • Det är för övrigt oklart för utomstående hur Kasims kontrakt ser ut. När ÖSK gick ut med att man skrivit kontrakt med honom talades det om två och ett halvt år. Men det har senare dykt upp uppgifter som indikerar, att det i själva verket rör sig om ett halvt år med en option för ytterligare två år.
  • 2 kommentarer – kommentera

    Daniel

    Sen får vi inte glömma att de kontrakterat Robin Book som också ska in på mittfältet.

    Ficedula hypoleuca

    Det hade jag helt klart gjort. Fast jag undrar om han skall kallas för mittfältare. Han opererar väl mer någonstans mellan de hårt arbetande centrala mittfältarna och anfallarna. Jag tror inte att Axel/ÖSK ser honom som en central mittfältare i alla fall – möjligen på kanten i så fall. Det blir väl i första hand Bertilsson han får konkurrera med.

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.