Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2019. Rogic till Ryssland?

Expressen går ikväll ut med nyheten/påståendet att den ryska klubben FC Orenburg är intresserade av att ta över Filip Rogic redan nu i sommar. Enligt tidningen förs förhandlingar, men den ryska klubben har ännu inte accepterat ÖSKs pris på 2,5 mkr. Ingen av de inblandade, ÖSKs Axel Kjäll, Rogics agent Blash Hosseini eller spelaren själv avfärdar ryktet rakt av, så det finns kanske en gnutta sanning i påståendet. Agenten Blash Hosseini har ett rykte om sig att vara driven och framgångsrik.

Två och en halv miljon kronor är inte speciellt mycket pengar för en spelare som Filip Rogic, men eftersom hans kontrakt går ut efter den här säsongen finns det väl inte så mycket mer att hämta. För den ryska klubbens del handlar det väl mest av allt att säkra spelaren innan han på ett helt annat sätt blir tillgänglig efter säsongen då han blivit kontraktslös.

Jag hoppas att ÖSK inte prutar på sin värdering. Även om 2,5 mkr kan verka mycket för en nästan överårig spelare (internationellt sett) som bara har ett halvt år kvar på sitt kontrakt, så tycker jag inte att det finns någon anledning att pruta.

ÖSKs prioritet nr 1 i dagsläget bör vara att se till att klubben lyckas hålla sig kvar i allsvenskan till nästa år då de ekonomiska förutsättningarna förbättras drastiskt. Även om klubben nu befinner sig i en position som rimligen borde innebära att kontraktet kan säkras även utan Rogic i laget, så får man väl se det belopp man eventuellt avstår från som lite av en försäkringspremie för fortsatt allsvenskt spel.

Det ryska sommarfönstret stänger den 2:a september.

Expressen: Filip Rogic jagas av ryska klubben

Som vanligt kan jag inte låta bli att tycka att rubriksättningen spetsar till det hela. För någon jakt kan man väl knappast tala om ifall ryssarna tvekar till att lägga upp 2,5 mkr för en spelare de anser att de har användning för-

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.