Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2019: Efterskörd Omoh

Besviken Omoh vill få mer speltid.
Michael Omoh förklarar sitt klubbyte på följande sätt för NA:s Fredrik Carlsson.
– Mitt kontrakt med Örebro går ut i slutet av den här säsongen och om jag vill få ut något av Sverige så måste jag visa för klubbledningarna att jag spelar matcher. Jag kommer att få speltid i Mjällby och det är bra för mig på lång sikt. Folk kanske undrar varför jag går till ett lag i superettan men om det är guds plan för mig så är det som det är.

Samtidigt konstaterar han att han inte var enig med Axel Kjäll om att han inte försvarade en plats i ÖSKs startelvor.
– Tränarens och mitt perspektiv har varit olika. Jag tycker att jag har gjort tillräckligt för att vara värd en startplats i laget men tränaren har inte tyckt samma sak, säger Michael Omoh.

Samtidigt var det möjligen så, att han blev ett offer för ÖSKs ambitioner att ta fram yngre spelare som så småningom skall kunna säljas. Efter Jake Larssons genombrott var vänsterkanten, där Omoh oftast hållit till, i princip vikt för den yngre Larsson.


Varför släppte ÖSK honom?
Om Omohs ambitioner var klara kan man inte säga detsamma om ÖSKs inställning till klubbytet. Även om Omoh inte längre försvarade sin plats i en startelva var han fortfarande användbar som inbytesspelare som kan förändra en oönskad matchbild. Det visade han många gånger. Kanske anser klubben, att man nu med både Mehmeti och Broberg tillgängliga och i spelbart skick inte längre har ett lika stort behov av en spelare med Omohs egenskaper.

Samtidigt har ÖSK under hela året haft svårt att fylla sina träningspass med 22 friska spelare. Även om han inte spelade så mycket borde Omoh ha haft en hel del att ge under träningarna. Kommer han på något sätt att ersättas eller innebär det när han nu försvinner att ytterligare en junior måste kallas in för att få upp antalet spelare i träningsgruppen. (OK, antalet sjuka och skadade minskar för närvarande).

Det kan ju i och för sig vara så, att man låter Omoh gå för att på så sätt få plats (löne- och truppmässigt) för någon annan spelare. Inte nödvändigtvis på samma plats eller med samma typ av egenskaper.


Lån eller försäljning.

Mjällby är helt klara på att de lånat Omoh för resten av den här säsongen.
Michael Omoh, 28 år och född i Nigeria, anländer till Mjällby AIF från Örebro SK. Ett lån som gäller säsongen ut, skriver de på sin webbplats med anledningen av övergången.

ÖSK å sin sida är betydligt vagare i sin formulering av transaktionen.
Omohs kontrakt med klubben går ut i slutet av året och efter förhandlingar med Mjällby AIF väljer nu ÖSK Fotboll att släppa Omoh till Superettanklubben.

Fredrik Carlsson på NA har uppmärksammats på saken, men inte fått något entydigt svar av Axel Kjäll.

Nu spelar det kanske inte så stor roll just det här fallet eftersom Omohs kontrakt går ut samtidigt som lånekontraktet så det är inte aktuellt att han kommer att återvända till ÖSK. Dessutom verkar det inte vara så stor skillnad på dokumentationen beträffande traditionella övergångar och låneövergångar. Så det är kanske möjligt att betrakta den här övergången på båda sätten beroende på vilken utgångspunkt man har.


I hetluften direkt.
Omoh kommer sannolikt att spela redan på lördag då Mjällby på bortaplan möter Brage. En riktig sexpoängsmatch eftersom det bara skiljer en poäng mellan de två lagen. Lägg därtill att JSödra som ligger fyra nästan tar över kvalplatsen om Mjällby förlorar och JSödra samtidigt vinner sin hemmamatch mot Degerfors. Då skiljer det bara en poäng mellan lagen och JSödra har den bättre målskillnaden.

Det är tajt i toppen av Superettan.

Varbergs BoIS FC 16 11 3 2 29-14 15 29 36
Mjällby AIF 16 10 1 5 21-15 6 31 31
IK Brage 16 9 3 4 24-12 12 31 30
Jönköpings Södra IF 16 8 3 5 27-14 13 26 27
Örgryte IS FF 16 7 5 4 21-15 6 24 26
Dalkurd 16 8 2 6 23-25 -2 36 26

För Omohs del får den här matchen dessutom lite extra tyngd eftersom han inledde sin svenska karriär i Dalkurd som var Brages lokalkonkurrent. Av allt att döma kan han dessutom få möta en före detta lagkamrat som försvarare i Brage.
Dalademokraten (Mittmedia): Nya hotet mot Brage – Ekblad om att stoppa vännen Omoh i supermatchen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.