Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2019: ÖSK testar mittfältare

ÖSK skriver idag, att de kommer att ha mittfältaren Yaser Kasim på provträning med klubben under några dagar. Kasim som är en irakisk landslagsman har tidigare representerat ett antal engelska klubbar – huvudsakligen på tredje- och fjärdenivåerna. (Tänk Sebastian Ring eller något bättre).

Störst intryck verkar han ha gjort under säsongerna 2013/14 till och med 2016/17 då han tillhörde startelvorna i Swindon som då spelade i League 1 (tredje-nivån). Då Swindon relegerades våren 2017 valde han att inte förlänga sitt kontrakt utan gick i stället till Northampton Town – en annan klubb på tredjenivån. Han skrev ett tvåårskontrakt med sin nya klubb, men spelade knappt alls. Bara sex matcher under ett och ett halvt år innan man kom överens om att avsluta hans kontrakt i förtid. Vad som hände i Northampton är oklart. Uppenbarligen var det något som inte stämde där.

Klubben var extremt kortfattad i sitt meddelande om att han lämnade klubben: Northampton Town Football Club can confirm that midfielder Yaser Kasim has left the club after his contract was cancelled by mutual consent. Det verkar inte direkt ha varit någon som de saknade.

I Northampton hände något redan tidigt under hans tvåårskontrakt (det kan ju i och för sig ha varit skadeproblem). Hans sista match för klubben spelades den 14 november 2017. Då spelade han trots allt 82 minuter. Därefter var han inte med i matchtruppen under tre matcher, han satt i alla fall på bänken den 2 november. Därefter blev det ytterligare tre matcher utanför truppen innan han gjorde sin sista insats för klubben som oinbytt ersättare den 26 december. Därefter finns han inte med i någon av Northamptons matchtrupper under i princip ett helt år. Ytterligare ett bänkbesök blev det dock för honom om än i en annan matchmiljö. Den 28 februari 2018 satt han oinbytt på den irakiska landslagsbänken. Sedan dess verkar han inte ha förekommit i något organiserat fotbollssammanhang.

Oklart varför hans ändå rätt hyfsade karriär tog ett sådant plötsligt och oförklarligt slut. Skador eller psykiska problem skulle kunna vara en förklaring. Om han vill och ÖSK kan väcka hans talang till liv igen finns det nog en del att hämta.

ÖSK: Yaser Kasim provspelar med ÖSK Fotboll
NA: Innermittfältare med landslagsmeriter provtränar med ÖSK

Spelarstatistik från flashscore.com

Youtubeklipp: Yaser Kasim | | Passes, skills, assists, goals | Best Moments | Swindon Town


Tillägg 1.
Erik Niva (vem annars) har lite bakgrund.

Erik Niva berättar på Instagram.

Yasir Kasim tillhörde Tottenahms akademi samtidigt med Oscar Jansson.

THSS (Tottenhams svenska supportersite): Oscar Jansson svarar på fansens frågor

Tillägg 2.
NA: Förre ÖSK-provspelaren avskriven – nästa inplockad på rekommendation av Ahmed Yasin
AHDAAF (2017): We’ve got to talk about Yaser? Where is Iraq’a jewel going?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.