Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2019: Malmö FF tackade nej till bud på Strandberg

Aftonbladet skriver, att Malmö FF fått ett konkret bud från den turkiska klubben Alanyaspor på Carlos Strandberg. Budet uppgår, enligt tidningen, till 8 mkr plus en vidareförsäljningsklausul. MFF anser dock, fortfarande enligt tidningen, att budet inte är bra nog utan har valt att tacka nej.

Aftonbladet: MFF nobbade budet på åtta miljoner

Åtta miljoner plus återförsäljningspengar låter ju väldigt bra, så man kan ju undra varför MFF valde att tacka nej. Det kan ju knappast vara för att de inte fick tillbaka alla de tio miljoner de lade ut då de köpte loss Strandberg.

Dels är den kostnaden delvis redan avskriven så rent bokföringsmässigt lär en försäljning för åtta miljoner generera en bokföringsmässig vinst.

Dels har ju Malmö visat, att man inte är intresserad av att behålla honom. Men det kan ju finnas andra villkor i erbjudandet som man inte var nöjda med. Till exempel diverse klausuler om när och hur betalningen skall erläggas.

Att MFF tackar nej till ett erbjudande på nivån 8 mkr visar ju hur som helst, att eventuella ÖSK-drömmar att köpa loss honom inte är speciellt realistiska.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.