Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Mårtensson opererad


Johan Mårtensson opererades igår, antar jag. NA skrev i alla fall, att planen var att han skulle opereras under onsdagen.

Problemet för Mårtensson var att han inte blev bättre. Skadan identifierades (i alla fall i media) först som ett problem med ljumskarna. Men senare visade det sig att det var höften (eller möjligen höfterna) han hade problem med. Ett problem som trots en drygt två månader lång rehabiliteringsperiod. Han gick av i halvtid i bortamatchen mot AFC Eskilstuna den 12 april.

Sedan dess har man väntat på att problemet skulle försvinna, vilket det inte gjort. När jag läser NA:s beskrivning av skadeproblematiken får jag närmast intrycket att man inte riktigt vet vad skadan beror på. Man har försökt vänta ut den och när det inte ledde till önskat resultat så bestämde man sig för att operera.

Hur lång tid rehabiliteringen efter operationen kommer att ta är än så länge oklart. Det verkar bero på hur pass omfattande skadan var (och att man lyckades åtgärda den).
– Vi får se lite vad dom hittar, och det får styra hans konvalescens. Vi vet ungefär vad det handlar om men vi vet inte omfattningen på skadan. Förhoppningsvis har vi mer information i eftermiddag eller imorgon. Det är någon form av problematik i höften, så mycket vet vi, men de får se vad de hittar, säger Axel Kjäll till NA.

Det är nog tveksamt om vi kommer att få se något mer av Mårtensson i år. Man får väl räkna med några månaders rehabilitering efter operationen och därefter skall han komma i matchform igen. Samt ta tillbaka sin plats i startelvan. Det kan nog ta sin rundliga tid.

En komplicerande faktor för Mårtensson (och ÖSK) är att hans kontrakt går ut efter den här säsongen. Kommer ÖSK vara villiga att chansa på en förlängning innan han är fullt återställd? Knappast.

NA (Betalvägg): Efter långa skadeperioden – ÖSK:s Johan Mårtensson opereras idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *