Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2019: Rogic öppen för det mesta

Filip Rogic – ÖSKs bäste spelare den här våren – har ett kontrakt som löper ut efter säsongen. ÖSK har under en längre tid försökt få honom att förlänga kontraktet. Dock utan framgång. Rogic har valt att avvakta för att se – antar jag – om det dyker upp något bättre.

Sett ur Rogics synvinkel är det väl helt rätt tänkt. Han fyller 26 i morgon (som är en torsdag) och om han nu förlänger med ÖSK så lär hans möjligheter att komma utomlands eller till en svensk klubb, som kan betala en högre lön, vara rätt små. Så det är nog lite av nu eller aldrig för Rogic om han vill vidare i karriären.

Å andra sidan verkar han trivas bra i Örebro, har precis gift sig och kan nog tänka sig att stanna om ÖSKs erbjudande är intressant nog.

Hans partner Felicia Karlsson befinner sig i en liknande situation med ett utgående kontrakt med Eskilstuna United. Vilket gör det både lättare och svårare att bryta upp (antar jag). Lättare eftersom ingen av dem är kontraktsbunden efter det här året. Svårare om båda har ambitioner att hitta en bra klubb att spela för. Felicia är för övrigt dotter till Magnus Munken Karlsson, som representerade ÖSK under åren 1993-1995. En smula ovanligt är det nog dessutom att Munken Karlsson idag är huvudtränare i dotterns klubb.

Mitt tips är att Rogic går vidare om han hittar ett bättre betalt (eller lindrigare beskattat) fotbollsjobb i Danmark eller Norge. Längre än så lär inte hans utlandsplaner nå. För de svenska elitlagen är han nog redan lite för gammal och kan ÖSK erbjuda ett tillräckligt bra kontrakt så kan han nog tänka sig att stanna och bilda familj i Örebro. Inget lär hur som helst bli klart innan de utländska sommarfönstren har stängt.

NA (Betalvägg): Stjärnan om det utgående ÖSK-kontraktet: ”Utlandsdrömmen lever också”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.