Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

EM-kvalet: Granlund knäskadad i landskamp

Finland hade en bra dag i EM-kvalet igår. På hemmaplan i Tammerfors mötte de Bosnien & Hercegovina och vann med 2-0. Mindre bra gick det för Albin Granlund som spelade från start, men blev utbytt på grund av skada redan efter en dryg halvtimmes spel. Enligt uppgift rör det sig om någon slags knäskada.

Dock inte så allvarlig (verkar det som) eftersom den finska landslagskaptenen Markku Kanerva till och med tror att han skulle kunna vara tillgänglig redan till den kommande kvalmatchen mot Liechtenstein.

YLE rapporterar:
Härnäst ställs Finland mot Liechtenstein. Matchen spelas på bortaplan på tisdag. Där kan Finland tvingas klara sig utan Allsvenskan-duon Albin Granlund och Simon Skrabb.
Granlund byttes ut redan i den första halvleken mot Bosnien-Hercegovina, medan Skrabb dras med problem i bakre låret.
– I värsta fall tvingas de båda stå över matchen. Vi bedömer läget på nytt ännu på söndagen. Vi hoppas förstås att det inte handlar om allvarliga skador, säger landslagstränaren Kanerva.

Hufvudstadsbladet skriver:
Spelmodellen är tydlig, spelarna vet vad de ska göra ute på planen och alla ger allt i varje situation. Tränarstaben och lagledningen har gjort ett alldeles utmärkt jobb.
Att en kille som Albin Granlund går in och är så bra, är ytterligare ett tecken på att Finland i dagens läge oftare är ett lag som överpresterar än underpresterar. Granlund tvingades utgå efter 37 minuter med känningar i ena knäet. Synd för Granlund men inhopparen Jukka Raitala var också alldeles utmärkt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.