Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: Svensk seger mot Norge

Det svenska U21-landslaget besegrade Norge med 3-1 i dagens vänskapslandskamp som avgjordes på Olympia i Helsingborg. ÖSKs Jake Larsson hade en fot med vid de två första målen. Jake var helt klart pappa till det första svenska målet. Han bröt in från sin vänsterkant och sköt ett skott som den norska målvakten inte kunde eller tordes hålla. I stället hamnade bollen via en norsk försvarare i deras egna mål. Vid det andra svenska målet till 2-1 var det Jake som grävde fram bollen ur ett trängt läge och fick fram den till en fri lagkamrat.

Arvid Brorsson, som kallats in som reserv till matchen, fick även han göra debut i U21-landslaget. Han placerades nominellt på en vänsterbacksplats i en 4-4-2 uppställning, men då det svenska laget hade bollen ryckte högerback upp och Arvid centrerade mer till vad som väl snarast såg ut som en trebackslinje. Med 10 minuter kvar blev han sedan mittback på riktigt efter det att en skada tvingade det svenska laget till en mindre ommöblering.

Det svenska laget reser nu vidare till Finland där det blir en ny landskamp tisdagen den 11 juni. Den svenska truppen består av 20 spelare och det troligaste är nog att de flesta av de spelare som startade idag får börja den matchen på bänken.

SvFF: Seger på Olympia mot Norge
NA (Betalvägg): Succédebut för ÖSK–spelaren i landslaget – låg bakom segern mot Norge
Karlslunds IF.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.