Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2018/19: Tranberg i träning med ÖSK

Hux flux och rätt överraskande är Viktor Tranberg tillbaka i Örebro och tränar den här veckan med Sportklubben. Tranbergs lånekontrakt sträcker sig fram till den sista december så på sätt och vis är det väl logiskt att han fortsätter att träna med ÖSK. Men bara på sätt och vis.

Om ÖSK inte har för avsikt att ta in honom i truppen är det väl ingen idé att ta hit honom för en träningsvecka. En träningsvecka som dessutom är lite rumphuggen eftersom ÖSK tränar med långt ifrån full trupp. Den lär varken göra till eller ifrån rent formmässigt. Speciellt som det blir ett nytt uppehåll från och med lördag som sträcker sig ända fram till och med den 6.e januari.

Min gissning är därför, att ÖSK kommit överens med Nordsjälland om villkoren för att de skall släppa den mittback som de inte är speciellt intresserad av. Givetvis kommer ÖSK inte att betala de 1,6 mkr som en optionslösen lär kosta, men det är ju inget som säger att man inte kan förhandla fram ett lägre belopp.

Om ÖSK och Nordsjälland är överens (eller nästan överens) så är i så fall anledningen till att Tranberg är i Sverige inte att han kände att han behövde några extra träningspass utan att han är här för att komma överens med ÖSK om sina personliga villkor.

Om Daniel Björkman och/eller Sebastian Ring är intresserade av att skriva på/förlänga med ÖSK ökar nu pressen. Vill de vara säkra på en plats i truppen bör de nog göra klart nu så att inte Tranberg eventuellt tar sig förbi på upploppsrakan.

Hur ser ÖSK på de tre kandidaterna. (Ren spekulation från min sida följer).

  • Ring har väl i och för sig redan bestämt sig. ÖSK kan inte ”garantera” honom en plats i startuppställningarna och hans intresse är nog därför rätt så svagt. ÖSK säger att de numera ser honom som en mittback, men jobbar samtidigt på att få in Björkman eller möjligen Tranberg. Ring är därför troligen mer eller mindre avskriven. Förra gången Ring förlängde tog det in bit in i januari innan allt var klart. Frågan är om han får så mycket tid på sig för att kolla läget den här gången.
  • Björkman eller Tranberg? Jag tror att ÖSK helst vill ta in Tranberg om han inte blir alltför dyr. Då vet man vad man får i alla fall. Han har redan visat att han håller i Allsvenskan och verkar inte ha haft några egentliga anpassningssvårigheter. Han kom in helt färsk och tog på en gång en plats som han höll tills dess att han blev skadad mot slutet av säsongen. Han är fortfarande ung och bör ha en hel del förbättringspotential.
  • Björkman är mer av ett oskrivet kort. Han är säkert billigare än Tranberg, men lite mer av en chansning. Håller han i Allsvenskan eller ej? Det är det ingen som vet. Han har som högst spelat i div 1 med BK Forward. Och till ÖSK och Allsvenskan är det ett rätt stort kliv att ta för honom.

    Jag tror alltså att ÖSKs helst vill ha Tranberg om man kan få loss honom på vettiga villkor. Möjlighet nr 2 är Björkman, som man dock måste ge besked tämligen omgående eftersom han påstås ha ett anbud från Utlandet.

    Beträffande Ring tror jag inte att ÖSK har så mycket att säga till om eftersom den bollen definitivt ligger på Rings planhalva. Hade han fått ett positivt besked av Axel Kjäll om sin plats i truppen hade allt redan varit klart. I stället verkar han ha fått höra att han blir en av fem mittbackar som skall konkurrera om tre platser. Inte tillräckligt attraktivt för Ring som rätt oförtjänt fick begränsat med speltid under den gångna säsongen.

    NA (Betalvägg): Tranberg tillbaka på ÖSK:s träning

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.