Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2018/19: Bud till Björkman?

NA skriver – med hänvisning till Expressen – att ÖSK lämnat ett bud till BK Forwards mittbacksklippa Daniel Björkman. Den 25-årige mittbacken har ett utgående kontrakt och har enligt Expressen fått erbjudanden från ÖSK, GIF Sundsvall och Degerfors IF. ÖSK lär redan i somras ha varit intresserad av Björkman i samband med att Brendan Hines-Ike lämnade. Det budet drogs dock av någon anledning tillbaka.

Björkman lär således ha en hel del att fundera på.

  • Var vill han bo?
  • Hur ser de ekonomiska villkoren ut?
  • Hur bedömer han möjligheten att kunna ta en plats i sitt nya lags startuppställning.

    För ÖSK skulle möjligen punkterna 1 och 2 tala till klubbens fördel. Jag tror inte att GIF Sundsvall, trots att de verkar ha fått rätsida på ekonomin, kan eller vill betala mer än vad ÖSK vill/kan.

    På punkten 3 tror jag emellertid, att det inte ser så bra ut för Sportklubben. Han lär i första hand få konkurrera med Arvid Brorsson och Fabio – två unga mittbackar som ÖSK säkert vill spela in för att om möjligt kunna sälja dem vidare. De bör därför ha en viss förtur vid laguttagningarna om de anses tillräckligt bra.

    Mitt råd till Björkman blir därför. Välj Degerfors. Då kan du bo kvar i Örebro, du är mer eller mindre garanterad en startplats och du kan ta nästa steg om ett eller två år om det visar sig att du är överkvalificerad även för Superettan.

    Att Forward inte räknar med Björkman för nästa år indikerar väl deras Silly Season aktiviteter. De har redan värvat Konrad Gustavsson (97:a från ÖSK Ungdom) från Rynninge samt Zakariah Epplette från Karlslund.

    NA (Betalvägg): ÖSK jagar BK Forward-spelaren – kan snuvas av allsvenska konkurrenten
    Daniel Kristoffersson (Expressen): Om Hallenius val

    Daniel Björkmans statistik från Fotbolltransfers.om

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.